Yapılan depğerlendirmeler sonucu meteorolojiden üç ayrı uyarı geldi. Yağmur, rüzgar ve toz taşınımına karşı tüm vatandaşlar uyarıldı. Ani sel ve su baskını uyarılarının yanında kuvvetli rüzgar ve toz taşınımından kaynaklı çamur yağışı konusunbda uyardı. İşte detaylar...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Gaziantep , Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'ın güneyi ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında; Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Gaziantep , Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'ın güneyi ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski, görüş mesafesinde azalama, trafikte aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Doğu ve kuzeydoğu yönlerden Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında; Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Görüş mesafesinde azalama, çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5gunluk

DENİZLERDE HAVA

Gece saatlerinde Doğu Akdeniz'in batısında fırtına; Güney Ege açıkları ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, hafif yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde yer yer 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 3 ila 5 (20-40 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıkları 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 1,5 ila 2,5m, Güney Ege açıkları yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden itibaren batısı ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m, gece saatlerinde Doğu Akdeniz'in batısı 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.