Doğu Karadeniz’de aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu gece yarısından itibaren etkisini artırarak Rize merkez ve batısında çok kuvvetli ve şiddetli (51 – 100 mm), doğusunda (Çayeli, Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde), Artvin’in Karadeniz kıyısı ilçelerinde (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa, Murgul ve Borçka’da) aşırı yağış şeklinde (metrekareye 100 kg üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE!

Yurdumuz halen Basra Alçak Merkezi ile iç ve doğu kesimlerde etkili olan sıcak havanın etkisi altında. Hava sıcaklıkları iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyrediyor.

Orta Karadeniz kıyılarında başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 16.07.2018 Pazartesi gününe kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla etkili olacağı beklenmektedir.

Bölgede görülecek yağışların, üç günlük periyotta Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuzeydoğu kesimlerdeki serin ve yağışlı hava neticesinde hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.