Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, sürücülere zor anlar yaşatıyor. İstanbul'da ise beklenen kar bugün de gelmedi ama kuru hava İstanbul'da yağışa döndü. Sabah saatlerinde başlayan yağış etkili bir biçimde devam ediyor.  Hafta sonuna doğru yağışın kara dönüşmesi bekleniyor.  Ancak hava sıcaklığının Kuzey, iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise  genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 


İstanbul 2018 kışını kar yağışı olmadan geçiriyor. Meteoroloji uzmanları tarafından verilen tarihler bile bu yıl sık sık yanıldı. İstanbul sadece bir sabah karla karışık yağmur gördü. Ancak Meteoroloji'nin resmi sitesinde yayınlanan tahmin haritasına göre 28 Şubat'ta karla karışık yağmur olarak başlayan yağış 1 Mart'ta kar yağışına dönüşecek. İşte o harita;
son-dakika-hava

İSTANBUL İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

istanbul hava durumu

BOLU KARA TESLİM

Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı.
kar yağışı

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar kalınlığının yer yer 5 metreye kadar yükseldiği Bolu Dağı’nda karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama araçlarıyla ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarına başladı.

kar-yagisi

Sürücüler yol kenarlarında bulunan ışıklı tabelalarla hız yapmamaları konusunda uyarılırken, trafik ekipleri de kar lastiği ve gerekli ekipmanları olmayan sürücülerin yola çıkmamalarını istedi.

METEOROLOJİ'NİN SON AÇIKLAMASI

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, trafikte aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den üç bölge için kritik uyarı" desc="Meteoroloji'den gelen son dakika haberinde Hatay, Orta Ege ile Osmaniye için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Vatandaşlardan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/saganak_16_9_1519489234.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-meteorolojiden-uc-bolge-icin-kritik-uyari-2245838/"]


ANKARA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

ankara hava durumu

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu, Edirne çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Kırklareli, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'ın yüksekleri ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BURSA °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ISTANBUL °C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KIRKLARELI °C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Çok bulutlu, güney ve iç kesimleri ile bu sabah saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Kütahya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

AYDIN °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IZMIR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

MANISA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C
Çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

HATAY °C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Ankara ve Eskişehir'in yüksek kesimleri ile Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 5°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

KAYSERİ °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 13°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SİNOP °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 13°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

HAKKARİ °C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KARS °C, 4°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağışların G.Antep ve Kilis ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ver pus olayı bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 8°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MARDİN °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SIIRT °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Günlerce, soğuk, kar, yağmur... Dün başladı" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika verilerine göre bugünden itibaren başlayacak yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da düşecek. Yurdun bazı bölgelerinden kar haberleri gelecek. Hafta ortasına kadar sürecek olan yağışlar 5 gün boyunca yurtta etkili olacak. İşte en son hava durumu detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/yagmur-kar-son-dakika-haberleri_16_9_1519450712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bugun-basliyor-gunlerce-yagacak-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-haberleri-2244482/"]