Şiddetli ve gök gürültülü yağış, Anadolu Yakası'nda yerini zaman zaman doluya bıraktı. Hayatı olumsuz etkileyen sağanak nedeniyle su birikintileri oluşan yollarda ilerlemekte zorlanan sürücüler, araçlarını yol kenarına çekip yağışın hafiflemesini bekledi.

Bazı bölgelerde su baskınlarından kaynaklanan ve rögar kapaklarından taşan suları tahliye etmek için itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

İSTANBUL'DA CADDELERİ SEL BASTI

Silivri'de aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Silivri'de şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Aniden bastıran yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Bazı vatandaşların sel sularına kapılan eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü. Sürücüler ise su içinde güçlükle ilerledi.

corlu-iha

ŞİMŞEKLER GECEYİ GÜNDÜZE ÇEVİRDİ

İstanbul'da birçok ilçede yağmurla birlikte çakan şimşekler, geceyi gündüze çevirdi. Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olan yağmurla birlikte çakan şimşek, düşen yıldırımlar Avrupa yakasında ve Avcılar'da geceyi gündüze çevirdi. Bazı bölgelerde arka arkaya yıldırımlar düşerken, sağanak yağış ise gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

DHA DHA


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radar verilerine göre; Çanakkale il merkezi ve Eceabat ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden başlayarak bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

DHA DHA

Tekirdağ'da şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı


Tekirdağ’da şiddetli yağış etkisini kaybettikten sonra gece boyunca etkili olan dev şimşekler, Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyılarında renkli görüntülere sahne oldu. Tekirdağ’da aniden bastıran şiddetli yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın dinmesiyle birlikte Marmara Deniz’inin Tekirdağ kıyılarında gece boyunca dev şimşekler etkili oldu. Dev şimşeklerle birlikte, zifiri karanlıkta Marmara Denizinin çevresinde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale gibi illerde adeta gece gündüze dönüştü.

tekirdag-simsek-iha-5602833 İHA


HEM KORKUTTU HEM HAYRAN BIRAKTI

Gece saatlerinde art arda çakan şimşekler hem korkuttu, hem de büyüleyici görüntüleriyle görenleri kendine hayran bıraktı. Etrafı aydınlatan şimşekler çeşitli bölgelerde etkili olup, gece geç saatlere kadar sürdü.

tekirdag-simsek-iha-5602828 İHA


ÇORLU'DA DOLU YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Genel Müdürlüğünce dolu, sağanak yağmur ve şiddetli fırtına uyarısı yaptığı bölgeler arasında yer alan Çorlu’da akşam saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Dolu ve ardından başlayan yağmur cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirdi. İstanbul’un sınır komşusu olan Çorlu’da etkili olan dolu yağışı ve sağanak yağmurun İstanbul’un kapısını çalabileceği kaydedildi.

 

AJANSLAR