Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın kuzeydoğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Şanlıurfa çevreleri, Antalya'nın doğu, Giresun'un batı ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Şanlıurfa çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası ve Kocaeli çevreleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzeydoğusu ile Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA 12°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL 15°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Anadolu Yakası ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELI 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

SAKARYA 14°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR 7°C, 18°C
Parçalı bulutlu

IZMIR 14°C, 23°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA 7°C, 16°C
Parçalı bulutlu

MANISA 13°C, 23°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Serik ve Aksu) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 16°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ANTALYA 20°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde doğu ilçeleri (Serik ve Aksu) yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 15°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 10°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKSARAY 8°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA 9°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI 9°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR 9°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevreleri ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 7°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE 11°C, 21°C
Çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

KARABÜK 8°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 12°C, 19°C
Çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ve Rize çevreleri ile Giresun'un batı ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 14°C, 21°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

GİRESUN 17°C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor

SAMSUN 16°C, 22°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor

TRABZON 18°C, 21°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden sonra Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ 10°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ERZURUM 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

HAKKARİ 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KARS 4°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden sonra bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN 14°C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DIYARBAKIR 13°C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP 12°C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SIIRT 12°C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı