Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Adana, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Sakarya, Zonguldak ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Osmaniye ve hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

2019 YILININ İLK HAFTASI HAVA DURUMU NASIL?

hava-durumu

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA -1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANAKKALE 2°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR -6°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR 3°C, 11°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

MANISA -1°C, 8°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA -2°C, 7°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, K. Maraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Göller yöresinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

ADANA 4°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA 7°C, 14°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

BURDUR -4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas ve kayseri çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

AKSARAY -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA -3°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

CANKIRI -8°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak çevrelerinin yağmurlu, Bolu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BARTIN -1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

BOLU -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 2°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi olacağı tahmin ediliyor

AMASYA -5°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

ARTVİN 1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları aralıklı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

SAMSUN 4°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 6°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, ve aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ 0°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM -9°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

IĞDIR -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

KARS -13°C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu be Adıyaman çevreleri ile bu akşam saatlerinde Ş. Urfa, Kilis ve G. Antep çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR 0°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZIANTEP 0°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

SIIRT 1°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA 2°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerine kadar yağmurlu