Son dakika hava durumu açıklaması! Yağışların; bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa; yarın (Perşembe) Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların, Perşembe sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor.

Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

[old_news_related_template title="Mersin Valiliği açıkladı: Okullar tatil!" desc="Mersin'de beklenen sağanak nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/yagmur-1_16_9_1544022853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-yagislar-okullari-tatil-ettirdi-2778461/"]

FIRTINAYA DİKKAT!
Batı Karadeniz'in batısında rüzgarın perşembe günü öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Marmara'da rüzgarın bu gece yarısından itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (perşembe) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Kuzey Ege'de rüzgarın bu gece yarısından itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (perşembe) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Güney Ege'de rüzgarın bu gece yarısından itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıklarında 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de rüzgarın yarın (perşembe) öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Malatya, Elazığ, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir, Çankırı ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa; yarın (Perşembe) Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kırklareli'nin Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ile rakımın 1000 metre ve üzeri olduğu yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde ise Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA 4°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, rakımın 1000 metre ve üzeri olan yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; bu akşam ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ISTANBUL 6°C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI 0°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri yer yer kar yağışlı

SAKARYA 6°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ve Manisa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 2°C, 3°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

IZMIR 7°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA 2°C, 3°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

MANISA 5°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2); Mersin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Perşembe) Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 12°C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 13°C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

HATAY 12°C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA 5°C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, yarın (Perşembe) Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA 4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu, akşam saatlerine doğru yüksekleri karla karışık yağmurlu

CANKIRI 3°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

ESKISEHIR 2°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

KAYSERİ 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

BOLU 2°C, 3°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 5°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KARABÜK 3°C, 4°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 7°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA 6°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

GİRESUN 9°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

SAMSUN 9°C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

TRABZON 10°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Şırnak, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağmurlu, Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ 3°C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

ERZURUM 0°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

HAKKARİ -2°C, 0°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

KARS -1°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Mardin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN 9°C, 12°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR 7°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP 8°C, 11°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT 6°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu