Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halk Arenası programına katılan duayen sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'la ilgili yargıya çağrıda bulunarak, 'Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler' demiş, Erdoğan'ın çağrısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehditinde bulunmak’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Bugün iki sanatçı polis tarafından adliyeye götürüldü.

[caption id="attachment_2839584" align="aligncenter" width="1024"]FOTO:SÖZCÜ - Metin Akpınar polis eşliğinde adliyeye geldi. FOTO:SÖZCÜ - Metin Akpınar polis eşliğinde adliyeye geldi.[/caption]

METİN AKPINAR: SAVCI BEY ÇAĞIRDI

Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Akpınar, adliyeye gelişinde gazetecilerin "Bunu bekliyor muydunuz?" sorusuna 'Tabii ki' diye yanıt verdi.

[caption id="" align="aligncenter" width="880"]Müjdat Gezen: Ben önde polis arkada gidiyoruz FOTO:DHA - Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldü.[/caption]

MÜJDAT GEZEN DE ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Sanatçı Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Gezen, 'Üç polis geldi, ifade vermeye gidiyorum' dedi.



FOTO:SÖZCÜ


FOTO:SÖZCÜ




Adliyeye gelişinde konuşan Gezen “Valla sanmıyorum bir şey çıkmaz bundan” dedi. Avukatı Celal Ülgen ise “Olmayan bir suçun soruşturmasına gidiyoruz” diye konuştu.

İKİ SANATÇI ADLİYE SEVK EDİLDİ

Sanatçılardan Metin Akpınar saat 11:50 sıralarında savcıya ifade vermeye başladı. Metin Akpınar'ın ifade verme işlemi saat 12.30 sularında sona erdi. Daha sonra da Müjdat Gezen ifade verdi ve Gezen'in ifade verme işlemi de saat 13.00 sularında sona erdi. İki sanatçı ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.


NE DEMİŞLERDİ?


Metin Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

[caption id="attachment_2839572" align="aligncenter" width="711"]Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Halk Arenası programı sonrası soruşturma başlatılmıştı. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Halk Arenası programı sonrası soruşturma başlatılmıştı.[/caption]

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil’ ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Erdoğan, 'Bedelini ödeyecekler' demişti: Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Metin Akpınar'la ilgili yargıya çağrıda bulunarak, 'Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler' dedi. Erdoğan'ın çağrısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehditinde bulunmak’ iddiasıyla soruşturma başlattı. İki sanatçı savunmaları alınmak üzere savcılığa davet edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/basliksiz-1-64_16_9_1545575030_16_9_1545631568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/metin-akpinar-ve-mujdat-gezen-hakkinda-sorusturma-2837226/"]