Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, pazartesi sabah saatlerinde polis eşliğinde getirildikleri Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığında ifade verdikten sonra çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yurt dışına çıkış yasağı konularak, haftada bir gün ikametine en yakın karakolda imza atması şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen’in avukatı ise geçtiğimiz cuma günü adli kontrol kararına itiraz etmişti. Gezen’in ardından “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkın bir kesimini aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme”, “Halkı T.C. Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik” suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar’ın avukatı İrem Hekimoğlu da, adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe sunarak adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

HALKA MAL OLMUŞ BİR SANATÇI OLDUĞU VURGULANDI


Dilekçede, adli kontrol hükümlerinin kaçma şüphesi olan kişiler için uygulanan tedbirler olduğu belirtilerek, Akpınar hakkında böyle bir durumu söz konusu olmadığı ve kaçma şüphesi bulunmadığı vurgulandı. Akpınar’ın halka mal olmuş bir sanatçı olduğu ve sokağa çıktığında pek çok hayranıyla karşılaştığının kaydedildiği dilekçede bu gerekçelerle adli kontrol tedbirinin kaldırılması talep edildi.

[old_news_related_template title="Eskişehir'de konser veren Selda Bağcan'dan, 'Müjdat Gezen ve Metin Akpınar' eleştirisi" desc="Eskişehir'de, eksi 2 derecede konser veren Selda Bağcan, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın gözaltına alınmasına ilişkin, 'İki duayen sanatçıya yapılanlardan hicap duyuyorum dedim. Birisi de ne yazmış biliyor musunuz? Demiş ki 'Sen siyasete bulaşma, karışma'. Ya ben protest şarkıcıyım' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/resimid_70314781_7031478_16_9_1545942500.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/eskisehirde-konser-veren-selda-bagcandan-mujdat-gezen-ve-metin-akpinar-elestirisi/"]