Mevlid Kandili İslam alemi tarafından coşkuyla karşılandı... Mevlid Kandili'nde Hz. Muhammed'in dünyaya gelişi kutlanıyor. Büyük bir özlem, sevgi ve saygı besleyen Müslümanlar, bu gece İslam Nebisini salavatlarla anacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinde kutlanan bu özel günü en güzel şekilde idrak etmek isteyenler için 2018 Mevlid Kandili mesajlarını derledik. Ayrıca bu akşamı ibadetle geçirmek isteyenler için de bazı bilgiler paylaştık. İşte en güzel Mevlid Kandili mesajları...

2018 EN ÖZEL MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

[old_news_related_template title="Kandilde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar: Mevlid Kandilinde nasıl ibadet edilmeli?" desc="Bugün Peygamber Efendimizin doğum günü yani Mevlid Kandili. İnananlar Mevlid Kandilinde nasıl ibadet edilmeli araştırıyor. Kandilde yapılacak ibadetleri ve okunacak duaları haberimizde bulabilirsiniz. Peygamber Efendimizi anmak için kandil gecesi hangi duaları okuyabiliriz?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/mevlid-kandili-ibadet_16_9_1542629966.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mevlid-kandilinde-nasil-ibadet-edilmeli-iste-kandilde-yapilacak-ibadetler-ve-okunacak-dualar-2746353/"]

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Kandiliniz mübarek olsun.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim. Mevlit Kandiliniz Mübarek olsun…
Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

[old_news_related_template title="Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu?" desc="İslam alemi için en mübarek günlerden biri olan Mevlid Kandili, çok sayıda vatandaşımız için merak konusu oldu. Hz. Muhammed S.A.V’ın kutlu doğumunun sene-i devriyesinin bu yıl hangi tarihe denk geleceği araştırılıyor. Bir diğer merak konusu ise Mevlid Kandili günü oruç tutulur mu? Mevlid Kandili Rebiülevvel ayının onbirinci gecesini onikinci'ye bağlayan gece kutlanacak. Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili bu yıl 19 Kasım'da idrak edilecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/mevlid-kandili-shutter-2_16_9_1542489770.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mevlid-kandili-ne-zaman-mevlid-kandili-orucu-ne-zaman-tutulur-2744008/"]

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Mevlit kandiliniz mübarek olsun.

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah'a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

[old_news_related_template title="Kandil simidi tarifi: Günün anlamına özel, ağızda dağılan kandil simidi tarifi ve kalorisi..." desc="Gelenekselleşmiş bir lezzetimiz olan kandil simidi, kandil günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden oluyor. Kandillerin geleneksel lezzeti olan kandil simitleri her kandil benzersiz bir ziyafet sunuyor. Hem mübarek günlerin bir parçası haline gelen hem de ağızda dağılan tadıyla büyüleyen kandil simidi tarifi haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/kandil-simidi-tarifi_16_9_1523531054_16_9_1542608650.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kandil-simidi-tarifi-gunun-anlamina-ozel-agizda-dagilan-kandil-simidi-tarifi-ve-kalorisi/"]

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..