MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı 24 Haziran seçim beyannamesinde önemli vaatler yer almıştı. O vaatlerden birini de emekliler oluşturuyordu.

tttt

Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğini belirtmişti. Dün İYİ Parti'nin Meclis gündemine getirdiği oylamanın ilk bölümünde de bu sözünde durdu. Ancak Genel Kurul'da komisyon kurulması için yapılacak olan oylamada bir anda MHP geri adım attı.

[old_news_related_template title="MHP'li vekil EYT tweetini sildi!" desc="MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, EYT'nin Meclis'e sevk edilmesi üzerine sosyal medya üzerinden attığı tweet'i sildi. MHP'li vekil yayınladığı mesajında, 'EYT'ye biz destek veriyoruz AKP red veriyor' ifadelerini kullanmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/manset-168_16_9_1540414905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/genel/mhpli-vekil-eyt-tweetini-sildi-2700327/"]

GÖREVDEN ALDI

Öncelikle, “Toplumun geniş bir kesimini ilgilendiriyor. Bizim seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesine ilişkin milletimize verdiğimiz bir taahhüdümüz var'' diyen MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, görevden alındı. Ardında da yapılan oylamada MHP'li vekiller çekimser kalarak önergenin reddedilmesine neden oldu. MHP'nin kısa süre içerisinde yaptığı bu fikir değişikliği muhalefet partileri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

"İKTİDARLA UZLAŞMADAN..."

Görevden alınan Usta'nın yerine kürsüye çıkan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hazineye yük getirecek bu tasarıyı iktidarla uzlaşmadan çıkarmayı uygun bulmuyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="EYT önergesinde MHP'li milletvekillerinin hali!" desc="İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar önergesine CHP ve HDP ile birlikte MHP de destek verince komisyon kurulması için önerge Genel Kurul'a taşındı. Ancak MHP Genel Kurul'daki oylamada tavır değiştirip oylama esnasında çekimser kalınca önerge kabul edilmedi. Oylama esnasında çekilen fotoğraftaki MHP vekillerinin haliyse dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Partili vekiller oylama esnasında ellerini kaldırırken bir yandan da gülümseyerek çekimser kalan MHP sıralarına baktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/foto-2_16_9_1540406516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/eyt-onergesinde-mhpli-milletvekillerinin-hali-2700216/"]

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

MHP'nin tavrına sosyal medyadan da sert tepki geldi. Bir kullanıcı, MHP seçmenine seslenerek, "Seçim beyannamesinde yer alan bir konuyu niye reddedilir? O partiye oy verenler bunu niye sorgulamaz? Bu konuyla alakam yok ama tepki gösteriyorum, hepimiz bu ülkede yaşıyoruz oyunuzun hesabını sorsanıza kardeşim!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

t2

[old_news_related_template title="Son dakika haberleri | Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesi reddedildi!" desc="Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınması, muhalefetin oylarıyla kabul edildi. Böylelikle AKP-MHP ittifakının dağılmasının ardından iktidar Meclis’te ilk golü yedi. Ancak komisyon kurulabilmesi için yapılan oylamada MHP bu defa çekimser kaldı. AKP’nin oylarıyla komisyon kurulması önergesi reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/m2-3_16_9_1540401104.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-emeklilikte-yas-onergesi-reddedildi-2700042/"]