Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.15 civarında 35-40 kişilik bir grubun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde toplanarak slogan attığı belirtilerek, “İhbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2911 SKM ve Tehdit suçlarından soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine verilen talimat doğrultusunda sosyal medyaya yansıyan video kayıtları ile olay mahallinde bulunan güvenlik kamerası kayıtları incelenerek şüphelilerin tespitine çalışıldığı, şu ana kadar kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalandığı, kimlik tespit ve delil toplama çalışmalarının devam ettiği hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Meral Akşenir'in evinde son durum" desc="Ülkücü oldukları öne sürülen bir grubun, İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan Meral Akşener'in evinin önünde protesto gösterisinde bulunması Ankara koridorlarını karıştırdı. İYİ Parti'den MHP'yi hedef alan çok sert bir açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla da Akşener'in evinin önündeki güvenlik önlemleri artırıldı. Gün boyunca genel başkanlarının evinin önünde nöbet tutan partililer de genel merkezin talimatına uyarak bölgeyi terk ettiler. Akşener'in evinin önünde polis ekiplerinin önlem aldığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/resimid_63107481_6310748_16_9_1538739862.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meral-aksenirin-evinde-son-durum-2664335/"]

NE OLMUŞTU?

Ülkücü oldukları öne sürülen bir grup, İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan Meral Akşener'in evinin önünde dün akşam protesto gösterisinde bulunmuştu. Akşener'in evinin önüne geceyarısı gelen yaklaşık 30 kişi "Meral şaşırma sabrımızı taşırma", "Bozkurtlar burada çakallar nerede", "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde slogan atmış, kapısının önüne çıkan Meral Akşener de gruba sert tepki göstermişti.

Akşener daha sonra olaya ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşıp, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de etiketleyerek “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili açıklama yaparak Akşener’in evinin önünde güvenlik önlemi alınması için harekete geçildiğini duyurmuştu. Soylu “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evininin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliği talimatlandırılmıştır.” demişti.