16 Nisan’daki anayasa referandumunda ‘Hayır’ diyen Koçdemir, seçimde eski partisinin ittifak yapmak üzere olduğu AKP’yi “Hukuka ve yargıya güven yerlerde sürünmektedir. Meclis etkisiz hale getirilmiştir” sözleriyle eleştirmişti.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Görevinden istifa eden MHP'li başkan Gökhan Karaçoban, İYİ Parti'den aday adayı" desc="Manisa'nın Alaşehir ilçesinde görevinden istifa eden Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/resimid_4913832_16_9_1524853615.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-gorevinden-istifa-eden-mhpli-baskan-gokhan-karacoban-iyi-partiden-aday-adayi-2375101/"]

"İYİ PARTİ'YE KATILDIM"

"Vicdanı ve kanaatine göre hareket etmenin karşılığı olarak milletvekili değilmiş gibi muamele gördüğünü’ ifade eden Koçdemir yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Son bir buçuk yıldır vicdanıma ve partinin yarım asırlık çizgisine sadakatimi parti içinde kalarak korumak imkansız hale geldi. Seçmenden aldığım vekalet görevi layıkıyla tamamlama adına, seçim takviminin açıklanmasına kadar bekledim. Bu sadakati korumak ve millete hizmet için başta parlamenter demokratik sistem ve hukuk devleti olmak üzere ülke sorunları hakkında ısrarla açık, net ve doğru tavır gösteren İYİ Parti’ye katıldım."