CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa’da Yıldırım Belediyesi Ortaokulu ile ilgili mesajı Meclis’te dile getirerek, şöyle konuştu: “Biraz önce bir mesaj geldi. Söylemek istiyorum. Bursa’da Yıldırım Belediyesi Ortaokulu’nda öğrenim gören çocuklar ve öğretmenleri çok üşüyorlarmış. Çünkü ısınma yetersiz, kalorifer tesisatı sıkıntılı, temizlik çok kötü. Buradan Milli Eğitim Bakanı’na seslenmek istiyorum. Okullarımızın temizlik ve ısınma sorunlarına lütfen el atın”

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

CHP’li Kayışoğlu’nun bu çağrısı üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve Yıldırım Belediyesi Ortaokulu’nda hummalı bir çalışma başladı. Sınıflara elektrikli ısıtıcılar yerleştirildi, kalorifer petekleri de yenileriyle değiştirilmek için tamirat başladı.

“SON DERECE SEVİNDİRİCİ”

Gelişmeleri yakından takip eden Altaca Kayışoğlu, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un duyarlılığı çocuklarımız için son derece sevindirici. Gönül isterdi ki okullarımız açıldığında bu tip eksiklikler hiç yaşanmasa. Önlemler çok önceden alınmış olsa. Yine de böyle bir durum karşısında hızlı hareket edilmesi, soruna ivedilikle çözüm bulunmasını önemsiyoruz. Bakan Selçuk’un göstermiş olduğu bu duyarlılığın bütün alanlarda hissedilmesini umut ediyoruz” diye konuştu.