CHP tarafından, özelleştirme kapsamında Burdur Şeker Fabrikası önündeki eski adı 'Şeker Meydanı' olan Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda 'Şeker fabrikamız satılamaz' sloganıyla miting düzenlendi.

Mitinge katılanlar Türk bayraklarının yanı sıra 'Fabrikama dokunma', 'Her fabrika bir kaledir' ve 'Pancardan elini çek' yazılı dövizler taşıdı.

[old_news_related_template title="Flaş iddia: Şeker fabrikaları özelleştirilince zehir tüketeceğiz" desc="Hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirilmesi için çalışmaları sürerken CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. Köksal, Amerikan lobisinin ağır baskılarıyla şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için çalışma başlatıldığını öne sürerek, 'Bu fabrikalar özelleşirse tamamı kapatılacak ve biz pancar şekerinden üretilen şekeri yiyemeyecek duruma geleceğiz. Hastalıklara yol açan bir nevi sentetik zehir olarak tabir edilen nişasta bazlı şeker tüketeceğiz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/resimid_4674699_16_9_1520267407.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/flas-iddia-seker-fabrikalari-ozellestirilince-zehir-tuketecegiz-2267094/"]

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Afrin'de milli duruş ne kadar önemliyse şekerde de milli duruş önemli. Burdur'un meydanından hükümete bir çağrı yapıyoruz. Milliysen, yerliysen gel milli bir duruş göster şeker fabrikalarına sahip çık" dedi.

[old_news_related_template title="Dünya devinden şeker fabrikaları açıklaması" desc="Dünya devi Cargill Türkiye'deki şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecine dahil olduğu iddialarını yalanladı. Cargill'in yetkililerle özelleştirme öncesi bir araya gelip satış sürecini planladığı iddia ediliyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/cacacacac_16_9_1519883984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dunya-devinden-seker-fabrikalari-aciklamasi-2256099/"]

'BU MESELE PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR'

Tekel ve Sümerbank özelleştirilirken kimsenin sesinin çıkmadığını kaydeden Veli Ağbaba, "Ama şimdi geçmişten ders aldık, herkes ayağa kalkıyor. Başta ayağa kalkan ekmeklerine sahip çıkan şeker işçilerine teşekkür ediyoruz. Bu özelleştirme ortaya çıktı, genel başkanımız talimat verdi, 20 milletvekili arkadaşımızla Türkiye'yi dolaşıyoruz. Bu mesele parti meselesi değildir, bizim meselemiz değildir, Türkiye meselesidir. Şekeri satmak sadece fabrikayı satmak değildir. Şekeri satmak Burdur'u satmaktır, Anadolu'yu satmaktır, Türkiye'yi satmaktır. Şekeri satan vatanı satar. O nedenle şekeri savunmak vatanı savunmak, şekere sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır. Şeker fabrikası cumhuriyettir, Anadolu'dur, Atatürk'tür" diye konuştu.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, "Şeker fabrikası sadece rant değildir, hasta olduğunda sigortadır, aç kaldığında sofrandaki aştır. Sonuna kadar fabrikamızı özelleştirmemek adına mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, "Bu şehirde şeker fabrikası kampanya, pancar, nakliyeci, kristal şeker, çapacı, çarşıdaki esnafa kaynak demektir" diye konuştu.

Mitingde Şeker- İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay ve CHP İl Başkanı Osman Gök de birer konuşma yaptı. Mitingin sonunda katılımcılar "Şeker vatandır, vatan satılmaz" sloganı attı.  DHA