Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yer almak isteyen adaylar merakla MSÜ tercih sonuçlarını araştırıyor. Tercih işlemleri 24 Nisan-18 Mayıs 2018 tarihlerinde tamamlanmıştı. Tercih sonuçları MSÜ resmi internet sitesinden yayınlanacak ancak henüz bir açıklama yapılmadı. İşte merakla beklenen MSÜ tercih sonuçları ile ilgili detaylar ve ilgili bağlantılar...

MSÜ tercih sonuçları henüz açıklanmadı ancak açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ADAYLARA İNGİLİZCE BELİRLEME SINAVI UYGULANACAK

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Harp Okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Seviye Belirleme Sınavı” uygulanacak,

Her okul için belirlenecek kontenjanlar dahilindeki sayı kadar öğrenci hazırlık sınıfından muaf tutularak 1'inci sınıfa başlatılacaktır.

Bakan açıkladı: 25 bin jandarma uzman erbaş ve uzman çavuş alım süreci başladı! İşte başvuru şartları…

BOY VE KİLO DENGESİ NASIL OLACAK?

Boy ve kilo tablosunu kılavuzun içerisinde yayımlayan MSÜ, detayları tablo olarak paylaştı;

1) 19 yaş ve üzeri kadınlar hakkında tablonun ilk dört satırı, 19 yaş ve üzeri erkekler hakkında tablonun ilk iki satırı uygulanmaz.

2) 19 yaşından küçük kadınlar hakkında tablonun kırkikinci (kırkiki dahil) satıra kadar olan bölümü, 19 yaşından küçük erkekler hakkında tablonun yirmidokuzuncu (yirmidokuz dahil) satıra kadar olan bölümü uygulanır.

3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.

4) Vücut Kitle İndeksi = Ağırlık/Boy (kg/m²) formülü üzerinden hesaplanmıştır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ

13 Ağustos – 15 Ağustos 2018 (Asil) – 16 Ağustos – 07 Eylül 2018 (Yedek)

Harp Okulu Asil ve Yedek Adayların Kayıt İşlemleri

27-29 Ağustos 2018 (Asil) – 31 Ağustos – 14 Eylül 2018 (Yedek)

Asb. MYO Asil ve Yedek Adayların Kayıt İşlemleri

Asil ve yedek listeler www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. Sınavlarda başarılı olan adaylardan okullara alınacak kontenjan sayısı kadar aday yerleştirmesi yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek, ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir.