Ramazanla İslam aleminin heyecanı arttı, Muğla'da iftar saat kaçta, Muğla imsakiyesi...  Muğlalılar imsak vaktine göre ne zaman sahura kalkılacak ve iftar vakti nedir öğrenmek istiyorlar. Muğla'da 17 Mayıs Perşembe günü iftar saati 20.16... İşte diyanetin verilerine göre hazırlanmış Muğla Ramazan imsakiyesi 2018..

MUĞLA 2018 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Diyanet'in açıkladığı takvime göre Muğla İmsakiye'si belli oldu. İşte Muğla için iftar vakti ve Muğla Ramazan imsakiyesi…

mugla-imsakiye

NASIL NİYET EDİLİR?

"Niyet ettim Allah (c.c.) rızası için bugünkü Ramazan orucunu tutmaya" şeklinde yapılan niyet en efdal olan niyettir. Herhangi bir oruç için niyet ederken gün belirlemeden yani "Bugünkü orucu tutmaya" derken bugün kelimesini kullanmadan edilen niyetlerde caizdir. Ramazan ayı içerisinde farz olan Ramazan orucu dışında hiçbir oruca niyet edilmez. Çünkü farz orucun zamanında başka oruç tutulmaz. İslam alimlerinin görüşlerine göre Ramazan ayının 30 günlük orucuna bir seferde niyet edilmez. Her oruç için ayrı niyet edilmelidir.

KAZAYA KALAN ORUÇLARLA İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Ramazan ayında tutulamayan veya başlanıp da bozulan oruçların kaza edilmesi gerekir. Kur’an-ı Kerim’de, “İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan, tutamadığı günlerin sayı-sınca diğer günlerde tutar.” (Bakara, 2/184) buyurulmaktadır. Kaza oruçlarının peşpeşe tutulması hakkında herhangi bir delil bulunmamaktadır. Bu
oruçların, geciktirilmeksizin bir an önce tutulması uygun olur. Çünkü bu bir Allah hakkıdır. Kişi ne
zaman öleceğini bilemez. Ramazan orucunun kazası, oruç tutmanın haram olduğu günler dışında her zaman yapılabilir. Hz. Peygamber(s.a.s.), iki vakitte oruç tutulmayacağını bildirmiştir ki birisi Ramazan bayramının birinci günü, diğeri kurban bayramı günleridir (Buhârî, Savm, 66-67)


MUĞLA İÇİN İFTAR VAKTİ