Gümbet sahilinden sabaha karşı denize açılan mülteci teknesi kıyıdan 50 metre uzakta battı. 6 metrelik fiber tekneyle açılan yaklaşık 30 mültecinin bulunduğu öğrenildi. Denizde can pazarı yaşayan mültecilerin yardımına ilk olarak vatandaşlar yetişti. Denize dalan vatandaşlar 3 çocuk 4 kadın 5 erkeği denizden çıkardı.

mugla-2-aa FOTO: AA


Uyrukları henüz belirlenemeyen mültecilerin korku dolu anları ise yürekleri burktu. Kıyıya yakın bir bölgede bulunan çocuklar güçlükle denizden çıkarıldı.

FOTO: AA / Trafik polisi, sulardan çıkardığı çocuğu kurtarmak için canla başla mücadele verdi. FOTO: AA / Trafik polisi, sulardan çıkardığı çocuğu kurtarmak için canla başla mücadele verdi.


Bir polis memurunun denizden çıkarılan küçük kız çocuğu için yaptığı mücadele çevrede bulunan vatandaşlar tarafından endişeli gözlerle izlendi.

FOTO: AA FOTO: AA


Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri ve balık adamlar denizde arama yaptı. 18 kişinin kurtulduğu öğrenilen tekne faciasında, 3 çocuğun durumunun ağır olduğu bildirilirken 2 kişi de yaşamını yitirdi. Polis Ekipleri kıyıda arama yaparken kıyıya vuran mültecileri ambulanslarla Bodrum Devlet hastanesine kaldırıldı.
İHA