İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Artık elleri koynunda 1 gelin ağlamıyor 81 milyon Türkiye ağlıyor. Ekonomi batıyor. Duvara toslamak üzereyiz. Ey aziz milletim, ey AK Partili kardeşim, Ey HDP'li kardeşim, Ey MHP'li kardeşim, kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar.

Bugün Erzincan'a gelmeden önce ekonomi kurmaylarımla birlikte saatlerce konuştum. Durdurulamayan dolar ve Euro'yu ısrar ederlerse hepimiz batacağız. Erdoğan'a tarihi çağrı yapacağım.

Sayın Erdoğan, döviz kurları artıyor. Bu bize daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Milletimiz gelir kaybına uğrayacak ciddi sıkıntıya gireceğiz. Bu tehlikeden kurtulmak için Sayın Erdoğan size sesleniyorum. Bu memleketin bir evladı olarak çağrımdır.

1 - Size yanlış bilgi veren danışmanlarınızı ekonomi ile ilgili kurmaylarınızı gözden geçirirn. Size yalan söyleyeni yanınızdan uzaklaştırın.

2 - Sayın Cumhurbaşkanı MB'nin para politikasını bağımsız şekilde uygulamasına müdahale etmeyin.

3 - Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini ve Kamu Mali Disiplinin öncelikli olduğunı piyasalarla paylaşın.

4 - Piyasalarda dedikodu var bunu bertaraf ediniz. Kambiyo kontrolü ve yabancı para cinsinden varlıkların TL'ye dönüştüreceleği gibi çağ dışı uygılamaların gündemde olmadığını paylaşınız.

Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız piyasadaki finansal istikara katkı sağladığını hep birlikte göreceğiz. Aziz milletim korkmayın 24 Haziran'dan sonra bu aksaklıkları düzelteceğiz. Ekonomik akıl devreye girecek kamu disiplini sağlanacaktır. Yatırım güvenliğini hep birlikte sağlayacağız.

Devlet yönetimi bağıra çağıra olmaz. İnce ayarla olur. O İnce ayarı tuturacağız.

Cumhurbaşkanı olduğumda sözüm söz, çiftçiye mazot 3 lira olacak.asgari ücret 2 bin 200 TL olacak, öğrenciler 19 Mayıs'ta 500 lira Gençlik bursu ve 29 Ekim'de 500 lira Cumhuriyet bursu alacaksınız.

Bugün fakirin devletten aldığı üç kuruş para varsa o paralar ananızın ak sütü gibi halel size. O parayı size Tayyip Erdoğan vermiyor. AK Parti vermiyor, devlet veriyor.Çocuklarım size fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor. Sizi tarikat yurtlarına mecbur bırakmayacağız.Türkiye Cumhuriyeti 475 TL parayı okulu biten öğrenciye 2 yıl ödemeye devam edecek.Kadınlara ve gençlere güveniyorum. Çocukken ben babaannem televizyonu açıp kapatamazdı. Ben size 30 sene evvel cep telefonu çıkacak desem inanır mıydınız. Şimdi size söylüyorum. Önümüzdeki 10 yılda yeni meslekler çıkacak. Gençler sizi bunlara uygun yetiştireceğiz. Sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındırıp emeklimize daha çok para vereceğiz. En yüksek ve en düşük emekli maaş arasında 9 kat fark var. Türkiye'yi zenginleşmemiz lazım. Erdoğan meydanlarda Rabia yapıyor. Artık o yok. Osmanlı tokadı var.

Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Türkiye nasıl dünyada kendisine yeten 7 ülkeden biriydi. Yakında bayram var. Fıstık pahalı. Bakan ithal ederiz diyor. Utanmıyor musun? Bakanın adı Fakıbaba milletin adı fakir baba. Neden yoksuluz onu anlatayım. Neden az para kazanıyoruz. Türkiye en güzel elbiseleri dikiyor mu, dikiyor. Elbise 15 bin TL. Türkiye otomobil televizyon hepsini üretiyor. Bir televizyondan 10 avro, otomobilden 100 avro kazanıyoruz. Çerev parası yani. Boşa çalışıyoruz. Neden kazanamıyoruz. Çünkü teknolmoji tasarım bize ait değil. Marka bize ait değil.Bizim marka üretmemiz lazım. Bunu iyi eğitilmiş gençler yapacak.Markada olmazsan arkada arkada olursun. Sloganınız bu olsun. Derdimiz ne Türkiye'yi en öne geçirmek. Bunu da ekibimle yapacağız. Bana Erdoğan gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben ondan önce vekilliğe başladık. Asker olsak ben çavuş o onbaşıydı. 16 senede o nasıl bu varlığın sahibi oldu

Telefonları çıkarın bir canlı yayın yapın. Hadi herkes canlı yayın yapsın. Çünkü bizden para toplayıp Erdoğan'ın borazanlığını yapan bir TRT var. Her gün bir kaç dakika veriyor. Geçen gün tam TRT'yi eleştiriyorum. Yakalandılar. Vermezseniz vermeyin nasıl olsa 24 Haziran'dan sonra her gün arayacaksınız gelin diye. Bu coşku varya, demek doğruymuş, "Dünya da bir canlılar var bir de Erzincanlılar var. Demek doğruymuş. Ben bu kadar miting yaptım. Böyle coşku görmedim.

24 Haziran'da AK Parti'ye oy vereceksin ama vicdanına sesleniyorum. Bir medya grubu satıldı. Kredi lazım. Hangi banka kredi verdi. Ziraat Bankası. Banka 22 ülkeden kredi topladı. 1 milyar dolar kredi verdi. 2 yıl da ödemesiz olarak. Ey AK Partiye oy verecek çiftçi kardeşim. Çiftçi bitmiş bak benim Erzincanlı kardeşim. Bu para medya patronuna verildi. Bu para fabrikalara verilseydin. 1000 fabrika ayağa kalkardı. Kobilere verilseydi. 450 bin kadar 10 bin kobi ayağa kalkardı. Sana 45 bin TL vermiyor. Bir medya patronuna 1 milyar dolar veriyor. Kendi düşen ağlamaz. Sonra dert yanma. 16 senedir aynı doktor. Doktor iyileştiremiyor seni gel yeni doktorun yanına gel korkma.

Hangi terör örgütü varsa bütün kararlığımla mücadele edeceğim. Nerede rüşvet, rant varsa kökünü kazıyacağım. Bizim kaynaklarımız bize yeter. Yazık günah bu memlekete. Bu toprakların nöbetçisi değil sahibiyiz. Bölüşeceğiz üreteceğiz. Bunu birlikte yapacağız. İlk projemiz huzur. Benden başka aday 5 arkadaşıma 500'er yüz TL yatırdım. Paraya ihtiyaçları olmadığını biliyorum. Bu toplum daha fazla gerginliği kaldırmaz.Yalan yok Erdoğan'a yatırmayayım onda para var dedim. Sonra, 'Muharrem ayrımcılık yapmaz' dedim.

O televizyonlarda akşam yorumcular çıkıyor onlar kamuoyunu etkilemek için konuşuyor. AK Parti'nin paralı elemanları.Şu an oyumuz yüzde 35'in üzerinde. Türkiye'ye tasarruf yapın denildi. Benim döneminde devlet tasarruf yapacak. Cumhurbaşkanının 20 aracı olmayacak. 300 aracı olmayacak. Saray'da oturmayacak.16 yıldır milletvekiliyim 14 yıl kirada oturdum. Bir apartman dairem var. Evim bana saray gibi geliyor orada oturacağım. Yeni dönemde ne olacak. Meydanlarda Cumhurbaşkanı diğer partilerle kavga etmeyecek. Tezek, çöplük gibi söylemler duymayacaksınız. Benim ağımızdan şunu duyacaksınız. Gençler gelişin. Dünya yapay zekadan konuşuyor. Yabancı dil öğrenin tavsiyelerinde bulunacağım.

Ekonomik kurulların başına işin ehli insanlar gelecek. Yani badem bıyıklı mı pos bıyıklı mı, türbanlı mı değil mi bakmayacağız. Dürüst mü, hırsız mı buna bakacağız. Polisiye tedbirlerle ekonomi düzelmez. Hukukla, bağımsız yargıyla ekonomi düzelir.2018 yılının sonunda dolar 3.73 olacakmış. 2020'nin sonunda dolar 4.02 olacakmış. Ancak 2018 yılının 5. ayındayız dolar neredeyse 5 TL'ye geldi. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2007 33 trilyon, 2017 199 trilyon, 2018 845 trilyon. A benim güzel AK Partili kardeşim şimdi senin vicdanına sesleniyorum. Cumhurbaşkanını bütçesi 25 kat arttı. Senin gelirin 25 kat arttı mı. Yapma etme batırma memleketi.