CHP'nin 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterdiği Muharrem İnce, seçim turlarına devam ediyor. Tekirdağ'da yoğun bir kalabalığa seslenen İnce, bu mitingin ardından İstanbul'a döndü.

5

İnce'nin İstanbul'daki adresi Avcılar oldu. Avcılar Belediyesi'inin düzenlediği iftar programına katılan İnce, vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

6

İnce'nin korumalardan uzak bir şekilde halkın içerisine girmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce Tekirdağ'da! 'Maho Ağa' benzetmesi" desc="CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Tekirdağ'da halka hitap etti. Türkiye'nin batıya dönük bir ülke olduğunu fakat son 15 yıldır Türkiye'de bir değişiklik olduğunu belirtten İnce, 'Şurada bir otobüs olsa içinde yolcular bir yere gidecekler. Şoförün istediği bir yere mi giderler? Yolcuların mı? Biz 80 milyonuz biz şöyle gitmek istiyoruz ama şoför bizi tersine götürüyor. Hani Şener Şen filminde 'Maho Ağa' vardı ya Almanya'ya götüreceğim deyip kenar bir yerde bırakıyordu' dedi. Öte yandan İnce, Erdoğan'ın bugün yaptığı mitinge değinerek, 'Şimdi bugün miting yapıyor Filistinle ilgili. Hangisi acaba Filsitin mi seçim mitingi mi? Bu mübarek ayda orada müslümanlar inim inim inliyor. Sen seçim derdine girmişsin' diye ifadelerde bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/basliksiz-1-53_16_9_1526654049.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-ince-tekirdagda-2415936/"]
"KİMSE BENİM İFTAR SOFRALARINI 'İFTİRA SOFRALARI' HALİNE GETİRMEMİ BEKLEMESİN"

CHP'nin adayı İnce burada yaptığı kısa açıklamada İnce, "Kimse benden iftar sofralarında siyaset yapmamı beklemesin. Kimse benim iftar sofralarını ‘iftira sofrası’ haline getirmemi beklemesin. Türkiye'nin bir büyük şemsiye altında birleşmeye ihtiyacı var. Bunu başarmalıyız. Gençlerin geleceğe umutla bakmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin eğitimli ve akıllı evlatları ülkemizi terk ediyor, geleceğe güvenle bakamıyor. Acilen bu beyin göçünü durdurmamız lazım. Emeklilerimizi daha rahat yaşatmamız lazım. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermemiz lazım. Bütün bunları başarabiliriz. Yoksulluğu yok etmemiz lazım. Yasakları kaldırmamız lazım. Ekonomimizi büyütmek için önce şeffaf ve hukuk devletine ihtiyacımız var. Ekonomideki büyümeyi de gerçekleştirdikten sonra bir adil bölüşüme ihtiyaç var. Gelir dağılımındaki adaletsizliği düzeltmeye ihtiyacımız var. 1, barışacağız. 2, büyüyeceğiz. 3, bölüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

8

"UN VARSA ŞEKER VARSA YENİ YEPYENİ BİR USTA DA GELECEK"

İnce, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de Avrupa'nın en genç nüfusunun bulunduğunu hatırlatarak, "Ovalarımız, tarihimiz, doğamız var. Her şey mümkün. Helva yapmak için un da var şeker de var. Sadece bir ustaya ihtiyaç var. Allah'ın izni, milletin isteğiyle 24 Haziran'da un varsa, şeker varsa yeni yepyeni bir usta da gelecek. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin." diye konuştu.

İnce, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, partililer ve vatandaşların katıldığı iftar programından ayrılırken 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağını söyleyerek, alkışlar eşliğinde programdan ayrıldı.