Daha önce AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen'le görüştü" diyen ve Erdoğan cephesi tarafından yalanlanan Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde tarihi bir detayı açıkladı.

 

İnce, TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün kaleme aldığı "Yenilikçi Hareket" isimli kitapta yer alan; 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen'in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü açıkladı.

İşte Muharrem İnce'nin kürsüden okuduğu, Nasuhi Güngör'ün 2001 yılında yayımlanan kitabı İşte Muharrem İnce'nin kürsüden okuduğu, Nasuhi Güngör'ün 2001 yılında yayımlanan kitabı


Muharrem İnce Kırşehir'da Neşet Ertaş'ın ünlü türküsüne gönderme yaparak konuşmasına başladı. "Ne diyordu büyük usta 'Gönül dağı. Ben de diyorum ki Gönül dağının yanına 'Gönül bağı' kurmaya geldim" diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Ben gülmek için yandaş medyayı seyrediyorum. 'Muharrem İnce 4 yıllık fakülteyi 8 dönemde bitirmiş' diyor. İleri derecede geri zekalı böyle olur işte. 4 yıllık fakülte 8 dönemde bitirilir zaten.

Dün Erdoğan vatandaşa 'Ustalık diploması verin' diyor. Bir, diploma vatandaştan istenmez üniversiteden istenir, önce üniversiteye git. İkinci, eğer büyük ustalık dönemini ona verirseniz dolar 10 lira haberiniz olsun. Ustalık, çıraklık dönemi oldu. Şimdi emeklilik dönemi. Onu emeklilik dönemine gönderin.

Şimdi ne diyor, Muharrem İnce dedi ki sen partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen ile görüştün mü? Pensilvanya ile yani kimi kastettiğimiz belli. "Görüşen namerttir" dedi. "İspat etmezsen namertsin" dedi demi bana? Güzel, güzel buraya kadar güzel. Ben de dedim ki ona "Senin kimin ile gittiğini biliyorum. Ve o kişi beni aradı. Beraber gittik dedi. Adını açıklamıyorum, ona zarar verme gücü var elinde. 24 Haziran'dan sonra ayrıntıyı açıklayacağım" dedim.

ELİNDEKİ KİTABI GÖSTERDİ

Yetmez! Şimdi elimde bir kitap var. Erdoğan'ın resmi, Yenilikçi Hareket. Nasuhi Güngör. Erdoğan'ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Yani buna güveniyor, bu dostu. Aldı TRT Haber Dairesi başkanı yaptı. Bu şahsiyet bir kitap yazmış. Kitabın 89'uncu sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama kumandayı sakın duvara atma!

"Erdoğan 2000 yılı mayıs ayında ABD'ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fethullah Gülen ile de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi."

Yani 2000 yılının Mayıs ayında Erdoğan'ın Fethullah Gülen ile görüştüğünü yakın dostu TRT Haber Dairesi Başkanı yaptığı kişi bu kitabı yazmış. Şimdi bana 100 bin liralık dava açmış. Yani gözü doymaz, hep sürekli para istiyor. En sonunda diyeceğim ki Darphane'yi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari, taze çıksın. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açıyorsun da bu arkadaşını tekzib ettin mi sen? Bu kitap ortada. Gazetecinin biri Erdoğan'a "kitap okuyor musunuz" dedi. "Hayır dedi kitap özeti okuyorum" dedi. Herhalde arkadaşları bu kısmı çıkarmış, özetini öyle vermişler ona. Buna ne diyeceksin? Arkadaşın senin görüştüğünü söylüyor ona sesini çıkarmıyorusun da bana neden dava açıyorsun?"

VİDEOLARI İZLETTİ

İnce daha sonra Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca yaptığı 'çelişkili' açıklamalarının bulunduğu videoları izletti.

 

‘’2. TURDA, YÜZDE 52 İLE SEÇİLİRİM’’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ‘’Seçimin ikinci turunda yüzde 52 ile seçilirim. İlk turda Erdoğan’la oylarımızın yakın olacağını düşünüyorum. Benim de elimde anketler var. İkinci turda yüzde 52 ile ben alıyorum’’ dedi.

"İDAM KALKTI KORKMASINA GEREK YOK"

İnce, Erdoğan’ın Menderes gibi asılmak istendiği sözlerine ise “İdam kalktı korkmasına gerek yok, Bahçeli’ye sorsun idam nasıl kalkmış ? Ucuz numara bunlar. Ayrıca ben varım merak etmesin yanında dururuz” cevabını verdi. HDP’nin de barajı geçeceğini savunan İnce, Kırşehir ve Kırıkkale mitinglerinden sonra seçim otobüsünde gazetecilerle sohbet etti ve şu mesajları verdi:

"ERDOĞAN’IN UÇAĞINI SATACAĞIM"

Vatandaştan değil, devletten kısacağım. Tayyip Erdoğan’ın bir uçağı 410 milyon ve Kırşehir Şeker Fabrikası 330 milyona satılıyor ise, ben o 410 milyonluk uçağı satarım. Cumhurbaşkanının uçağı olsun ama 5 tane olmaz, bir tane yeter. Savurganlık ve akılsızlık yaparak ve demokrasi olmadan ekonominin düzelmesi de mümkün değil.

"POLEMİK YAPMAM"

Seçimlerde muhalefete yönelik açıklamalarda da bulunan İnce, "Muhalefetteki hiçbir adayla polemiğe girmem, cevap vermem çünkü ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum onun için muhalefetteki arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

"SEÇİM İPTALİ"

Seçimin iptal edileceğine dair söylentilerin olduğunu ifade eden İnce, "Korktuklarını, dizlerinin bağının çözüldüğünü biliyorum. Bundan kaçış yok. Umarım böyle şeylere tevessül etmezler. Seçimin tarihini, hilelerini, kurallarını Erdoğan belirledi. Türkiye’yi gezdim gördüm. 2. tura gerek yok birinci de evel Allah tamam bu iş" ifadelerini kullandı.

"ABDULLAH GÜL MÜ?"

Erdoğan'ın Gülen ile görüştüğü açıklamalarına da değinen İnce, "Erdoğan’ın partiyi kurarken Gülen’e gidip icazet aldığında yanında biri vardı o bana söyledi. O döneme bakın, yanında kim varsa odur. Ben gazeteci olsam çözerdim. (Abdullah Gül mü ? sorusuna) Bilemem… Belediye başkanıyken 3 üç kez görüştüm diyor. Hayatınızda iki üç kez görüştüğünüz birisini özler misiniz? Ama ‘Bitsin bu sıla hasreti’ diyor. Ya özlediği yalan ya üç kere görüştüğü yalan" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik daha önce yaptığı açıklamalara da değinen İnce, "Erbakan siyonizme işbirliği yapmakla suçluyor onu. Ben Kemal Bey’i eleştirdim, lafımın arkasındayım. Ben Kemal Bey’e hırsız demedim, ülkeyi soyuyor demedim. Ben, daha iyi yönetirim iddiasında bulundum. Doğal olarak siyasette bir makama talip olurken o kişiden daha iyi yapacağınızı söyleyeceksiniz. Hiçbir zaman onun yeteneğine, birikimine, namusuna, dürüstlüğüne söz etmedim. Peki sen neden arkasında durmuyorsun laflarının. Senin eski genel başkanın seni Siyonizmle işbirliği yapmakla suçluyor" dedi.

"NE GÜZEL ÖKSÜRÜYORSUNUZ"

Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, "Erdoğan halktan uzak, tüketim meraklısı. Geleceği okuyamıyor. Normal insanlarla, ona hayır diyen insanlarla sohbet etmeyi unutmuş. Yanında, ‘Efendim, ne güzel öksürüyorsunuz’ diyenler var. Ben bugüne kadar 49 miting yaptım, halkla kaynaştım" ifadelerini kullandı.

"EZBER BOZDUM"

Dış basında yer alan haberlere de vurgu yapan İnce, "Fransız basını benim için ‘Muhafazakâr ailenin ezber bozan solcu çocuğu’ diye yazdı. Evet ben ezberi bozdum. Cumhurbaşkanlığımda millet nefes alacak. Kürdün, Alevinin, Romanın aidiyet duygusu yükselecek, başörtülünün aidiyet duygusu yükselecek. Marjinal diye ötekileştirdiği insanların aidiyet duygusu yükselecek" dedi.

GAZETECİLERLE SELFİE

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İnce, gazetecilerle selfie de yaptı.

selfie