CHP Cumhurbaşkanı adayı Anneler Günü’nde İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret etti. İnce Zübeyde Ana için dua etti, kabrine çiçek bıraktı. Ziyarete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP’li çok sayıda milletvekili ile belediye başkanı ve yüzlerce vatandaş da katıldı.

ince-sozcu-1

SOMA ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Buradan sonra Manisa programına Kırkağaç’ı ziyaret ederek başlayan İnce’nin anlamlı ziyaret noktalarından biri de Soma oldu. 301 maden işçisinin katledildiği facianın dördüncü yıldönümünde maden şehitliğini ziyaret eden İnce burada okunan Kuran-ı Kerim’i dinledi, şehit madencilere Fatiha duası okudu.

ince-3

İnce Soma’nın merkezindeki Madenci Anıtı’na giderek saygı duruşunda bulundu, karanfil bıraktı. Anma toplantısına katılan maden şehitlerinin yakınları gözyaşı döktü. Binlerce vatandaş “Soma’yı unutma, unutturma”, “Soma’nın hesabı sorulacak” sloganları attı.

ince-5

“SİZLERİ EZDİRMEYECEĞİM”

İnce, beraberindeki binlerce partili ve vatandaşla birlikte yaklaşık iki kilometre mesafedeki miting alanına yürüyerek gitti. Yürüyüş esnasına Somalılar İnce’ye sevgi ve ilgi gösterdi. Yürüyüş esnasında maden şehidi yakını olduğu öğrenilen kız çocuğu Muharrem İnce’nin yanına gelerek sohbet etti. Kız çocuğunun, “Seçim için mi buradasınız seçimden sonra bizi unutacak mısınız” sorusu üzerine, İnce, “İktidar olunca her sene geleceğim. Tüm sorunlarınızı çözeceğim, sizleri ezdirmeyeceğim, tazminat ve her türlü hakkınızı temin edeceğim” cevabını verdi.

ince-6

“O TEKME CİĞERİME OTURMUŞTU”

Miting alanına ulaştığında kürsüye çıkan İnce şöyle konuştu :

“Bugün Soma’nın acı günü, yas günü. Türkiye’nin acı, yas günü. Maden şehitlerimizin bazılarının oğlu oradaydı bazılarının eşi oradaydı. Oğlu orada olanların ellerinden eşi orada olanların ellerinden öpüyorum. Onlara sabır diliyorum. Şunu söyleyeyim; farkındaysanız 4 Mayıs’tan bu yana hep Türkiye’yi barıştırmak için, hep Türkiye’yi bir arada tutmak için, uzlaştırmak için çaba sarf ediyorum. Asla intikam ve rövanş peşinde değilim ama bir şey hariç... O tekme atma olayı vardı ya o tekme. O benim ciğerime oturmuştu. O tekme yiyen çocuğa burada iş vermediler gitti Bergama’ya. Hepsini biliyorum. O tekme atandan hesap sormazsam namerdim.

ince-2

Sorunları biliyoruz. Madenler devlette iken sadece bir kişi ölmüş. Son 15 yılda AKP döneminde 1672 işçi madende canını kaybetmiş. Bu böyle yürümez. Böyle bir günde, Anneler Günü’nde çok hoşuma giden bir söz oldu, onu sizinle paylaşayım. Bir evde anne varsa önce bayat ekmek yenir, bir evde anne yoksa taze ekmek bayat gelir. Annelerimizin gözyaşlarını durdurmak için var gücümüzle çalışacağız. Hala buradaki esnafın parası ödenmemiş. Size söz bu ülkede barışık olacağız. Hukukun üstünlüğü egemen olacak. İtibarımız artacak bunu görüyorum aslında sokakta meydanda görüyorum. Bu iş tamam, aslında bu iş tamam.”