Seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargılanıp yargılanamayacağı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

"Ben Anayasa Mahkemesi'ne başkan seçilmeyeceğim. Bu seçimde yargıç da olmayacağım. Ben Allah'ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçileceğim. Cumhurbaşkanının da Erdoğan'ı ya da başka birini yargılamak gibi bir görevi yoktur. Derdim 'intikam' değildir, derdim rövanş değildir. Derdim, 'devr-i sabık yaratmak' değildir. Ben bağımsız bir yargı oluşmasını için çalışacağım. Bu bağımsız yargı Erdoğan'ı yargılar yargılamaz ben onu bilemem. Ama o bağımsız yargının beni de yargılayabilme ihtimalini düşüneceğim."

Foto: AA Foto: AA


Projesi olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren İnce, "Bunu söyleyen sadece Erdoğan. Ben 'Gelecek' diyorum, 'Nanoteknoloji' diyorum, 'Demokrasi' diyorum, 'Hukuk devleti' diyorum, 'Evrensel değerler' diyorum, 'Uzay madenciliği' diyorum. Bunlar proje değil de ne? '3 B' diyorum. barışacağız, büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. 'Çocuklara, gençlere güzel hayaller kurduracağız' diyorum. Meydanlarda en büyük projeleri söyleyen benim. Eleştiriyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.

'BENİM CUMHURBAŞKANLIĞIMDA ERDOĞAN DA RAHAT EDECEK'

Foto: DHA Foto: DHA


Bir basın mensubunun "Sandıklarda şaibe olacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren İnce, "Seçimde sandıklara sahip çıkacağız. Bunun örneği var. Yalova seçimleri bunun en güzel örneğidir. Yalova seçimlerinde ne yaptıysak aynısını yapacağız. Milletimizin hiç kuşku duymamasını istiyorum" dedi.