CHP milletvekili Muharrem İnce TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İnce "Benim elimde yeterli imza olduğu için aday adayı değilim adayım. İmza toplamaya devam ediyorum. Kurultaya 80 milyonu bekliyorum." diye konuştu.

[caption id="attachment_2184742" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

İsim vermeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Muharrem İnce "2019'da Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır. CHP tüzük değişikliği yapmalıdır. CHP'nin başkanı partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin diyemez." dedi.

"KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ"


2019'daki seçimlerin köprüden önceki son çıkış olduğunu söyleyen İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki seçimler köprüden önceki son çıkıştır. Türkiye 2019'da yanlış bir yola girdiğinde başımıza gelecek olanları görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Türkiye'nin Cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar; Kürt ya da Türk Alevi ya da Sunni, sağcı ya da solcu ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Atacağımız her adım bu büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır."

CHP'de 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak kurultayda, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ancak genel başkan adayı olabilmek için gerekli delege imzası toplamaya henüz başlamadığını söylemişti.

[caption id="attachment_2184749" align="alignnone" width="1200"]Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)[/caption]

ADAY OLMAK İÇİN 10 DELEGEDEN BİRİSİNİN DESTEĞİNİ ALMAK ŞART


CHP tüzüğüne göre başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, toplam delegenin yüzde 10’unun imzasıyla yani 120’den fazla delegenin desteğiyle başvurusu gerekiyor.

[old_news_related_template title="Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı" desc="Alkışlar ve İzmir Marşı eşliğinde basın toplantısı düzenleyen Ümit Kocasakal 'Bu açıklamayı Mustafa Kemal'in bir askeri olarak yapıyorum' dedi ve CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı. Tam bir saat 5 dakika konuşan ve isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da yüklenen Kocasakal “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” dedi. Kocasakal, genel başkanı seçimi için de yeni bir öneride bulundu 'Hatta Siyasi Partiler Kanunu bakımından bir engel olmamakla, bu seçimin 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile yapılmasını, hem Türkiye'ye örnek olacağı hem de delegenin üzerindeki bu ağır yükü alacağı inancıyla öneriyorum.”" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kocasakal-adaylik-aciklamasi-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-umit-kocasakaldan-adaylik-aciklamasi-2177245/"]