Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim ziyaretleri kapsamında İstanbul Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Burada İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ve baro üyeleri ile görüşen İnce daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“BİR YANDA DEVLETİN OLANAKLARI İLE YARIŞAN BİRİSİ BİR YANDA MİLLETİN GÖNLÜNDEN KOPANLARLA YARIŞAN BİRİSİ”


İnce açıklamasında şunları kaydetti; “Halkımız 30 gün sonra sandık başına gidecek. Bu seçimin adil olmayacağı kesindir. Çünkü bir yanda devletin parası, uçağı, devletin helikopteri, devletin tüm olanaklarıyla yarışan birisi, bir yanda da milletin gönlünden kopanlarla yarışan birisi. Muharrem İnce milletin gönlünden kopanlarla yarışıyor, Erdoğan devletin olanaklarıyla yarışıyor. Adalet yok, adil değil. Bunu geçtik, seçimin geçerli ve güvenilir olmasını istiyoruz. Yani yurttaşlarımız sandıktaki oylarımızı özgürce kullansın istiyoruz.”


“CÜBBELERİ ARACINIZA ALIN”


“Özgür irade dışarıya yansısın istiyoruz. Yani açıkçası sandıktaki oyları devletin gücüne karşı korumak istiyoruz. Belki de bunun dünyada başka bir örneği yoktur. Devlete karşı oyunu korumak. Daha önce mitinglerde defalarca kez söyledim; avukat arkadaşlarımdan cübbelerini araçta tutmalarını. 24 Haziran’da oyumu Yalova’da kullanır kullanmaz Ankara’ya gideceğimi ve YSK’nın bir yanlış yapması halinde oraya 50 bin avukatla gideceğimi söyledim. Bu sözüm geçerlidir. Sayın Baro Başkanımızdan da ülkenin en büyük Barosu olarak 81 vilayetteki bütün avukat arkadaşlarımdan hazır olmalarını istediğimi belirttim.”

YSK'YA UYARI: SİZ ERDOĞAN'IN YARGIÇLARI DEĞİLSİNİZ


“YSK’nın bir oldu bittiye getirmemesini, getirirse bedelinin ağır olacağını, bu kararlılığımızı baştan söylüyorum. Herkes bunu böyle bilsin. YSK’daki yargıçlara sesleniyorum; ‘Siz Erdoğan’ın yargıçları değilsiniz. Adil olacaksınız. Anayasa’nın ve evrensel kuralların size verdiği hakkı kullanacaksınız. Haricinde bir şey yok. Başka bir şey yaparsanız bir daha söylüyorum Türkiye’nin bütün sokaklarına fotoğrafınızı asarım. Sokağa çıkamazsınız. Biz kimseden ayrıcalık ve torpil istemiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz. Yani bir köyde 350 oy var, hiç geçersiz oy yok. Oyların hepsi referandumda 'evet'e çıkıyor. Üniversite mezunlarının % 60 olduğu bir sandıkta iptal oy çıkabiliyor ama hiç üniversite mezunu olmayan bir köyde 350 oyun da Erdoğan’ın istediği gibi çıkması burada hile olduğunun, sahtekarlık olduğu açıktır.”

“EN BÜYÜK GÖSTERGE BAŞBAKAN'IN DAMADIN ADAY OLMASI”


“Başaracağız, buna inanıyorum. 'Nereden anlıyorsun bunu' derseniz, başbakan milletvekilliğine müracaat etmiş, damat milletvekilliğine müracaat etmiş, eş dost milletvekilliğine müracat etmiş. Demek ki dokunulmazlık kazanıp, önümüzdeki süreçte bakan olma hayallerini yok etmişim. En büyük gösterge budur. Bizim kazanacağımızı onlarda görüyor. Yoksa başbakan niye milletvekilliğine müracaat etsin. Demek ki o da Erdoğan’ın kaybedeceğini görüyor.”

ERDOĞAN'IN FETÖ SORUSUNA YANIT VERDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yaptığı “Muharrem İnce eğer FETÖ konusunda yaptığı açıklamada samimiyse, elindeki belgeleri MİT’le paylaşmalı” sözüne cevap veren İnce: “Sayın Erdoğan’da bal gibi biliyor ki Fetullah Gülen usulüne uygun istenmemiştir. ABD vermek istemiyor, Recep Tayyip Erdoğan almak istemiyor. Çünkü iade edildiğinde Fetullah Gülen anlatacak; 'Beraber üniversiteleri şöyle kurduk, Bank Asya’yı şöyle kurduk, istediğim kişileri vali yaptılar, bunları istedim bakan yaptılar. Türkiye’ye beraber ihanet ettik. Ne zaman Türkiye’ye ihanet ederken kardeştik, ne zaman biz Erdoğan’a ihanet ettik o zaman hain olduk' diyecektir. Bunu açıklayacaktır.” yorumunda bulundu.

“CUMHURBAŞKANI OLUCA ABD BAHANEDE BULUNAMAYACAK”

İnce sözlerini şöyle sürdürdü “Onun için Amerika vermeyecek, Erdoğan almayacak. Biz ne yapacağız? Çok basit. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda ilk işimiz yargıyı düzeltmek. Beni yargılayabilecek yargıç istiyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda yargıtay ayağa kalkmayacak. Bu sistemi çok kısa sürede kuracağız. Sonra da Fetullah Gülen’i isteyip, Amerika’ya bahane bırakmayacağız. Barolar Birliği Başkanımızdan rica ettim grup başkan vekilimiz Özgür Özel bu konuda görevlidir. Uzman avukatlarımız ile birlikte gidip yakında belgeleri inceleyecekler. Usulune uygun mu istenmiş diye. Ama ben yüzde yüz eminim usulune uygun istenmedi”.

[caption id="attachment_2427432" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

BARO BAŞKANI: AVUKATLAR OLARAK SEÇİM İÇİN HAZIRIZ

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu da ziyarete ilişkin “Kendisinin böyle bir ziyareti ön görmüş olması bizim açımızdan da meslektaşlarımız açısından da bir onurdur. Ancak şunu söylemek istiyorum. Biz avukatlar olarak 24 Haziran seçimlerinde seçim güvenliğinin sağlanması açısından bütün Türkiye’de özel bir çalışma sağlayacağız. Seçimlerin gerçekten adil bir biçimde yapılması bütün yurttaşlar kadar avukatların da özel bir ilgi alanı ve onunda ötesinde bir görevdir diye düşünüyorum. Türkiye’de yıllardır yapılan seçimlerin hemen ertesinde başlayan tartışmaların bu seçimde olmamasını temin edebilmek konusunda kendimizi görevli sayıyoruz ve böyle bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar konusunda ben bugün Sayın İnce’ye bazı bilgiler verdim. Ne tür çalışmalar yaptığımız ve ne aşamada olduğumuz hakkında bilgiler verdim. Bu konudaki kendisinden aldığım yaklaşımları ve tecrübeleri bu platforma yansıtmaya çalışacağım. İçinde bulunduğumuz durum 24 Haziran seçimlerinin ertesinde bizi çok ciddi ilgilendiriyor.” diye konuştu.

SON MİTİNG YENİKAPI'DA

İnce'ye eşlik eden CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay da İnce'nin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Altay, İnce'nin kampanya boyunca yaklaşık 73 ili ziyaret edeceğini ve son büyük mitingin İstanbul’da Maltepe ya da Yenikapı meydanında gerçekleşeceğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den Cerrahpaşa direnişine destek" desc="Miting havasında geçen ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 'Hayatında bir gün dahi üniversitede kampüste okumuş birisi, kampüste, kantinde oturmuş ve kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez. 24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda TBMM'ye gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa'nın birleştirilmesi olacaktır.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ince-cerrahpasada-soz-verdi-4_16_9_1527157088.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-inceden-cerrahpasa-direnisine-destek-2427110/"]