Bu fotoğraf 5 yıl sonra yeniden gündeme geldi ve sosyal medyada en çok paylaşılan konulardan oldu. CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan’ın 27 Mayıs 2013'te çektiği fotoğrafta, İnce elinde beyzbol sopası ile Beyaz Saray önünde poz vermiş, bu fotoğrafın altına “Saray önünde kızılcık sopası değil, beyzbol sopası… Beyzbol sopası ile verilen mesaj, anlayanlara gelsin” notunu düşmüştü.

obama-ince
TARTIŞMA YARATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde, 2012 yılında Beyaz Saray tarafından, Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile konuşurken, elinde Amerikalı sporcu Hank Aaron tarafından imzalanmış beyzbol sopasını tutarken fotoğrafı paylaşılmıştı. Bu fotoğraf Türkiye’de tartışma yaratırken, Beyaz Saray açıklama yaparak “Fotoğrafı sadece, Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek amacıyla yayınladık” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Obama’nın elinde beyzbol sopası vardı. Bu resim boşuna verilmez, verilmişse bir anlamı vardır. Barzani’nin havucuyla Obama’nın sopası arasında giden bir dış politika güderseniz çıkmaza girerseniz. Görüşme sırasında beyzbol sopasının bütün dünyaya gösterilmesini doğru bulmuyorum” demişti. Muharrem İnce ise bu fotoğrafı “Obama parmakla Dışişleri Bakanı çağırır, samimiyetten derler, Başbakan’la telefonda konuşurken elinde beyzbol sopası vardır, bulurlar bir şey” diyerek yorumlamıştı.