CHP 36. Olağan Kurultayı için  geri sayım başladı. 3-4 Şubat düzenlenecek kurultayda CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Habertürk canlı yayınında  "delegelere imza baskısı" yapıldığını söyledi.

 

İnce "İki genel başkan yardımcısının örgütü çok yorduğunu, bazen tehdit ettiklerini, bazen baskı kurduklarını, bazen seni bir yere getirrirsiniz dediklerini, bunların yanlış olduğunu, milletvekillerinin genel başkanı destek imzasına davet edildiklerini, bunların yanlış olduğunu anlattım" dedi.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den flaş açıklama! Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?" desc="CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır' dedi. Genel başkan seçilmesi durumda Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yakan İnce, 'CHP'nin genel başkanı ben olursam, aday adayı olacak mıyım? Evet olacağım' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-99.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-inceden-flas-aciklama-cumhurbaskani-adayi-mi-oluyor-2197520/"]

TEZCAN'DAN YANIT GELDİ

Muharrem İnce'nin ardında CHP Genel Başkan Yardımıcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan canlı yayına bağlanarak iddialara yanıt verdi.

Tezcan şunları söyledi:

"ARKADAŞLARIMIZIN KİMSEYİ ARAYARAK BASKI YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL"

CHP haklı olarak dikkatlerin üzerine toplandığı bir parti.Bütün aday adayı arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Kimse için aday demek mümkün değil, hepsine başarılar diliyorum. Bir baskıdan söz etmek mümkün değil. Genel başkan yardımcısı ve genel başkan sekreteri arkadaşlarımız dahil kimsenin arayarak baskı yapması mümkün değil.

Sayın İnce'ye birileri öyle de söylemiş olabilir, bunu bilemem. İnce ile genel başkan ne konuştu nilmiyorum. İnce ile genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız buynla ilgili sanırım konuştular.Sayın İnce bunu kamuoyuna açıkladı. Ben de kamuoyuna açıklıyorum. Arkadaşlarımızın hiçbir delegeyi Muharrem İnce'ye imza vermeyin diye aramış olması söz konusu olamaz. Sayın genel başkan 2010 yılında genel başkan oldu. O günden bu yana adaylıkları zorlaştıran bir parti kültürü değil adaylıkları kolaylaştıran bir parti oldu.

Sayın genel başkan bu yüzde 20'yi yüzde 10'a indirdi. Genel başkan ve ekibine baskı yapılıyor diye tartışma açılmasını çok doğru bulmuyoruz."