Uğur Dündar ile Halk Arenası’na konuk olan gazeteci Mustafa Hoş, ülkenin siyasetçiden çok gazeteciye ihtiyacı olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="CHP'li vekil Basmacı Halk Arenası'nda açıkladı! CHP'li belediyeler neden hedefte..." desc="Halk TV’de ekranlara gelen ve izlenme rekorları kıran, Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' bu hafta Bergama'ya konuk oldu. Halk Arenası konuklarından, demokrasinin olmazsa olmazlarından sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekle dikkatleri üzerinde toplayan Denizli Milletvekili Melike Basmacı, şu son günlerde CHP'li belediyelere yapılan operasyonu değerlendirerek, neden CHP'li belediyelere operasyon yapıldığını tek tek anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/880-55.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpli-vekil-basmaci-halk-arenasinda-acikladi-chpli-belediyeler-neden-hedefte-2162092/"]

CHP’li belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasını da değerlendiren Hoş, “Belediyelere yapılan operasyonlar ikna edici değil” dedi.

 

4

Gazeteci Mustafa Hoş yaptığı açıklamada, "Şimdi bu operasyonu yapan kişi yani İçişleri Bakanı, 'Sen bittin!' diyen biri.  Bu yüzden bu kişinin başka bir belediyenin başkanına operasyon düzenleme hakkı hukuken olamaz. Şimdi 'Sen bittin' demek bir hukuksal zemin değildir. Bu bir tehdittir ve aynı zamanda bir siyasetçi dili de değildir. Bu lafları söyleyen birinin operasyon yapması inandırıcılığını kaybettirir. Bu aynı zamanda orada suçlu birinin olması durumunda da suçunun örtülmesini sağlıyor. Bir insanı hırsızlıkla suçladığınız zaman onun belgelerini sunmanız gerekiyor. Şimdi bir operasyon gerçekleştirildiği zaman bu devlet operasyonu olmalı ancak bu daha çok bir siyasi operasyona benziyor. Biz gazeteciler, gerçeği araştırmak, ulaşmak imkanına sahip değiliz. Çünkü gerçeği araştıran insanlar tehdit altında. Bizim gerçeğe her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Bu yüzden bu ülkenin siyasetçiden çok gerçek gazeteciye ihtiyacı var."

[old_news_related_template title="Hüsnü Bozkurt: Uzunca zamandır iktidar, milletin tamamını ikna için hiçbir çaba içinde değil" desc="Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' gündeme damga vurmaya devam ediyor... Bu hafta UNESCO’nun dünya mirası listesine aldığı Bergama’ya misafir olan programın konuklarından Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, görevden alınan CHP'li belediye başkanları hakkında açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/hb.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/husnu-bozkurt-uzunca-zamandir-iktidar-milletin-tamamini-ikna-icin-hicbir-caba-icinde-degil-2162043/"]

6