Yüksel ŞENGÜL

Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal adlı kitabı yok satıyor, 7’den 70’e herkesin ilgisi büyük, herkesin dilinde ve elinde... Usta oyuncu Müjdat Gezen ise “Milli Eğitim müfredatında olması gereken bu kitapla ilgili gerekeni sonunda ben yaptım” diyerek SÖZCÜ’ye şu açıklamayı yaptı:

ÇOK MUTLULAR

“Yetmiş adet Mustafa Kemal kitabı satın aldım ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ndeki öğrencilerime dağıttım. Kısacası Yılmaz Özdil’in her Türk gencinin mutlaka okuması gereken böylesine kıymetli bir kitabı okulumun müfredatına ders olarak aldım. Okulda herkes çok mutlu oldu. Dilerim, bu hareketim Milli Eğitim Bakanı’nın da ilgisini çeker ve ‘Yahu nasıl da düşünemedik’ diyerek Mustafa Kemal kitabını ilkokulların müfredatında ders olarak okutulması kararını alır.”

12mujdat 70 ADET ALIP DAĞITTIM Müjdat Gezen 70 adet Mustafa Kemal kitabı aldığını söyledi. Gezen, “Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ndeki öğrencilerime dağıttım” dedi.


HERKES OKUYABİLİR

Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal kitabını birkaç versiyonda ve kısa, etkili cümlelerle yazdığı için her yaştan insanın okuyup rahatlıkla anlayabildiğini söyledi. Gezen, bu arada Yılmaz Özdil’e hazırladığı sürprizi de ilk kez şöyle açıkladı: “Yılmaz’a Mustafa Kemal kitabıyla ilgili bir ödül vermeye karar verdim. Biliyorsunuz akik, mücevher taşı diye geçer. Bu mücevher taşının üzerine Atatürk’ün imzasını yaptırdım. ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa, Adın Yazılacak Mücevher Taşa’ dizesinde de o mücevher taşı olan akikin üstüne ise kitabın adı olan Mustafa Kemal’i yazdırdım"