CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yle birlikte katıldığı Habertürk canlı yayını sonrası Nagehan Alçı kimdir? Kaç yaşında nereli? Çocukları var mı? gibi sorular bugünün en çok konuşulan konuşlarından oldu. İşte Nagehan Alçı hakkında az bilinenler ve kısa bir biyografisi...


NAGEHAN ALÇI KİMDİR?

Nagehan Alçı, 13 Nisan 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Nagehan Alçı ile eşi Rasim Ozan Kütahyalı 2010 yılında evlendiler. Nagehan Alçı ve eşinin bu evlilikten Ayşe Ela ve Betül Yasemin adlarında ikiz çocukları oldu. Nagehan Alçı İstanbul doğumlu eşi Rasim Ozan Kütahyalı ise aslen İzmirli. Babası Rüştü Alçı'dır.

Gazetecilik hayatına Hürriyet gazetesinin dış haberler servisinde staj yaparak başladı. Daha sonra 32. Gün'de ve Avusturya'daki bir televizyon kanalında stajlarını sürdürdü.

Bir süre de Show Tv dış haberler departmanında çalıştıktan sonra Akşam gazetesine geçen Alçı, buradan da Milliyet'e geçti. Alçı, Show TV dış haberler bölümünde çalıştı. Irak Savaşı sırasında simultane çeviriler yaptı, sonra 2007 yılında Akşam gazetesine geçerek burada köşe yazarlığı yapmıştır. SkyTürk TV'de Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ile 'Sosyal Bilgiler' adlı bazı belgeseller hazırladı. Aynı zamanda Kanaltürk'te Kısa bir süre Pelin Batu ile birlikte 'Sınırsız' adlı programda yorumculuk yaptı.


Nagehan Alçı sözcü ile ilgili görsel sonucu



Daha sonra Kanal 24'te 'Nerede Kalmıştık' programında sunucu ve yorumcu olarak görev yaptı. 2011 yılından itibaren Beyaz TV'de 'Medcezir' programında ve CNN TÜRK'te 'Dört Bir Taraf' programında yorumculuk yapmaya başladı. 2013'ün Ekim ayında Kanal D'de Bırakın Konuşalım adlı bir programın sunuculuğunu yapmaya başladı.

Hafta içi her gün ekrana gelen bu program, son olarak 1 Kasım 2013 günü yayınlandıktan sonra FOX'a transfer oldu. Ancak bu kanaldaki bir haftalık yayın hayatının ardından program sona erdi. Alçı İngilizce, Almanca, İspanyolca biliyor, Fransızca anlaşıyor. Şu an Habertürk'te köşe yazılarına devam etmektedir.

Nagehan Alçı ile eşi Rasim Ozan Kütahyalı 2010 yılında evlendiler. Nagehan Alçı ve eşinin bu evlilikten Ayşe Ela ve Betül Yasemin adlarında ikiz çocukları oldu.

Alçı'nın Özü Sözü Yirmi Bir' adlı bir kitabı da bulunmaktadır.