Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında yapılan değişikliğe göre Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem ve Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı.

Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Cuma hutbesi öncesinde camilerde merkezi yayın yaparak “Trabzon müftüsü olarak söylüyorum: Gençler nerede? Stadyumlarda, spor salonlarında, eğlencede… Cami derneği başkanlarına sesleniyorum: Gelin gençlik komiteleri kuralım, gençleri buralardan kurtarıp camilere toplayalım” demişti. Müftünün bu sözleri tepki çekmişti.

Trabzon İl Müftüsü Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir


ÇOBANIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDEN SORUMLUYUZ

Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici ise “Bize emanet edilen çocuklarımızı fıtratlarına uygun eğitmeliyiz. Hepimiz çobanız ve mahiyetimizde olanlardan sorumluyuz. Onlara en iyi hediyemiz İslam ahlakını vermektir” demişti. Ağrı Müftülüğü tarafından hazırlanan Kuran kursu sunumunda da din görevlilerine, “Öğretici kursa geç gelen öğrencilere karşılıklı olarak birbirlerine tokat atmalarını ister ve uygulatır” denilmişti.

Ağrı Müftüsü Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici


Öğreticinin çocuklara güven vermesi gerektiği anlatılan sunumda “Birkaç gün sonra öğretici kursa geç gelir, öğrenci söz hakkı ister: Hocam biz geç gelince birbirimize tokat attık. Siz geç geldiniz ve burada başka bir öğretmen de yok. Size kim tokat atacak?” ifadeleri yer almıştı.