Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bitlis, Muş, Van, Artvin ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte bölgelerde hava ve sıcaklık tahminleri...

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

23 TEMMUZ TÜM TÜRKİYE'NİN HAVA HARİTASI

23temmuz-turkiye-gunluk

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşları bu hafta kavurucu sıcaklar bekliyor. Yurdun batı ve kuzey bölgeleri ise salı gününüden itibaren yağışlı geçecek. Pazartesi günü yağışların son bulacağı Doğu Karadenizi hafta boyunca açık bir hava bekliyor. İç Anadolu Bölgesinde de hafta boyunca sıcaklıklar 30-32 derece civarında seyredecek ve hava açık olacak.

23-temmuz-turkiye-5-gunluk


BÖLGELERİMİZDE HAVA


MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trakya kesiminin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak


EGE


Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU


Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


BATI KARADENİZ


Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU


Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimleri ile Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU


Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.