İstanbul Bağcılar’da 11 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen olayda; ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki Y.E.B., öğretmenleri tarafından öğretmenler odasında dayak yediğini babası Gültekin B.’ye söyledi.
Oğlunun 3 öğretmeni tarafından dayak yediğini duyan baba Gültekin B. soluğu okulda aldı. Okulda öğretmenler tartışan Gültekin B. öğretmenler Y.K., Ç.K. ve V.C.’den şikayetçi oldu. Öğretmenler ise baba Gültekin B.’nin hakaret ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Öğretmenler hakkında ‘Kasten yaralama’ , baba Gültekin B. için ise ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından dava açıldı.

“SAYGISIZ VE TERBİYESİZ BİR ÖĞRENCİ”


Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık öğretmenler ve baba Gültekin B. katıldı. Duruşmada sanık öğretmenler, küçük çocuğun saygısız ve terbiyesiz bir öğrenci olduğunu söyleyerek darp etmediklerini belirtiler. Sanıklar, baba Gültekin B.’nin "Ben hapisten yeni çıktım. Hepinizi öldürürüm" şeklinde olay günü tehditler savurduğunu söyleyerek, darp olduğuna dair bir delil olmadığını belirtiler.   Oğlunun dayak yediğinden dolayı küfür ettiğini söyleyen baba Gültekin B. ise kimseyi tehdit etmediğini söyledi.

SENİ SINIFTA BIRAKIRIM!

Küçük çocuk Y.E.B., ise "Okul müdürü A.S. beni odasına çağırdı ve dayak yememle ilgili bir şeyler imzalatmaya çalıştı. Ben imzalamam dediğim de okul müdürü ,‘Seni sınıfta bırakırım’ dedi. Derslerim iyi değildi zaten dediği gibi sınıfta bıraktı." diye konuştu.

ADLİ TIP:KASTEN YARALANMIŞTIR

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor da ise "Basit tıbbı tedavi ile giderilebilecek nitelikte kasten yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi. Mahkeme , sanık öğretmenler Y.K., Ç.K. ve E.C.'yi ‘kasten yaralama’ suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme para cezasını da erteledi. Baba Gültekin B.’nin ise ‘Tehdit’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

'Çocuğum okuldan soğudu' diyen Baba Gültekin B., kararı temyize götüreceğini söyledi. 'Çocuğum okuldan soğudu' diyen Baba Gültekin B., kararı temyize götüreceğini söyledi.


"BENİM ÇOCUĞUM BUNLAR YÜZÜNDEN OKULDAN SOĞUDU"

Duruşmanın sonrasında karar isyan eden baba Gültekin B., kararı istinafa taşıyacağını söyleyerek, "Ben küçük çocuğumu öğretmenlere emanet ediyorum. Bunun karşılığında çocuğum ve devamında ben mağdur oldum. Katılan tüm sanıkların en ağır cezayı alması gerekirken hakkedilen ceza verilmemiştir. Benim çocuğum bunlar yüzünden okuldan soğudu. Şu an okula gitmiyor. Ben bu dosyayı İngilizceye çevirip Avrupa İnsan Hakları Konseyi’ne de gideceğim. Ben bu işin peşini bırakmam” diye konuştu.