Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar davasına tutuklu sanık Adnan Bay, tutuksuz sanık Mehmet Alperen Bay, Remzi Ersoy ve Zübeyde Pamuk katıldı.
Cumhuriyet savcısının daha önceki mütalaasını tekrar ederken Zübeyde Pamuk’un avukatı, "Mütalaayı kabul etmiyoruz. İddaname doğrultusunda karar tesis edilsin. İndirim ve iyi halin uygulanmaması ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Zübeyde Pamuk ise avukatının dediklerine katıldığını belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

 

TAKIM ELBİSEYİ MAHKEMEYİ ETKİLEMEK İÇİN GİYMEDİM!


Duruşmada sanık Adnan Bay maktulü tanımadığını ve aralarında herhangi bir husumetin söz konusu olmadığını söyleyerek, "Böyle bir şey yaşadığım için çok pişmanım. Hayatımda ilk kez karşılaştım. Tanıma sürem 7 dakikadır.  Cemalettin Pamuk da bizi tanımaz . Silahı korkutmak amacı ile çıkardım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Bay, takım elbise ile mahkemeyi etkileyeme çalışmak gibi bir niyetinin olmadığını ortaokuldan beri takım elbise giydiğini vurguladı.

SANIK: ORADA OLMAMIZ BİR KADERDİ…


Esas hakkındaki savunması sorulan diğer sanık Alperen Bay ise önceki savunmalarını tekrar ederek, "Orada olmamız bir kaderdir. Biliyorum, açıklayamıyorum" dedi.

16 YIL 6 AY HAPİS


Mahkeme heyeti  sanık Adnan Bay için Cemalettin Pamuk’u  ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli eylemin etkisi altında gerçekleştirdiğini belirten mahkeme, cezasıyı 16 yıl 6 aya düşürdü.

Sanık Adnan Bay’ı Remzi Ersoy’u 'kasten yaralama' suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapse çarptıran mahkeme, sanık Alperen Bay’ın tüm aşamalarda üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine hükmetti.