Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü Bulvarı, İkinci Çevre Yolu, 18. Cadde ve 20. Cadde kesişen 1. Cadde son yıllarda Yenişehir ilçesinin en işlek caddelerinden biri haline geldi. Caddede trafik sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Bu yoğunluğa sürücülerin şerit ve hız sınırı ihlalleri de eklenince, cadde üzerinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ile Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri hemzemin yaya geçitlerini bile kullanamaz olmuştu.

duba-2Okul idarelerinin ve velilerin şikâyetleri üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri, caddede şerit ihlallerinin önlemek için şerit çizgileri çekti. Belediye ayrıca yaya geçidinin etrafını dubalarla belirledi, caddenin ortasında birkaç metrekarelik bir alanı dubalarla çevirdi. Böylece araçların yaya geçidine yaklaşırken hız artırması, sollama yapması, şerit değiştirmesi engellendi.
Uygulamanın ardından çocuklarını daha rahat şekilde okula getirip götürdüklerini belirten veliler, "Daha önce rampa vardı ama yetmiyordu. Araçlar hem çok hızlı geliyor, hem sollama, şerit değiştirme yapıyordu. Yolun ortasında panikliyorduk. Sürücülerin yol vermesini bekliyorduk. Yaya geçidi böyle daha güvenli hale geldi" dediler.