Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunanistan sınırındaki Elçili köyünde sırt çantası ile birlikte sınıra doğru giden bir şüpheliyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüphelinin, Danıştay saldırısı davası sanıklarından Osman Yıldırım olduğu belirlendi.

 

Ankara'da 17 Mayıs 2006'da, Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürüldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı davanın bugünkü duruşmasında, cinayetin faili sanık Alparslan Aslan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 72 yıl hapis cezası alırken, davanın diğer sanıkları arasındaki Osman Yıldırım da 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Danıştay saldırısı davası sanıklarından Osman Yıldırım, 39 yıl hapse mahkum edildiği duruşma öncesi yurtdışına kaçmak isterken Edirne'de yakalandı. FOTO:DHA Danıştay saldırısı davası sanıklarından Osman Yıldırım, 39 yıl hapse mahkum edildiği duruşma öncesi yurtdışına kaçmak isterken Edirne'de yakalandı. FOTO:DHA


'KAÇMADIM, TÜRKİYE'DEYİM'

Edirne'de, Yunanistan sınırında, sırt çantasıyla jandarma ekiplerince yakalanan, 'Danıştay saldırısı' davası sanığı Osman Yıldırım, sorgusunun ardından güvenlik önlemleri alınarak, elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirildi. Yıldırım, jandarmadan adliyeye getirilirken, gazetecilerin "Yunanistan'a mı kaçıyordunuz?" sorusu üzerine, "Kaçmadım, Türkiye'deyim" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Edirne Valiliği, Danıştay saldırısı davası sanığı Osman Yıldırım'ın Yunanistan'a kaçarken sınırda gece yarısından sonra yakalandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Edirne İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, 31 Ağustos 2018 günü saat 02.00 sıralarında basında ve kamuoyunda Danıştay saldırısı olarak bilinen olayda, hapis cezası aldığı belirtilen Osman Yıldırım isimli şahıs, Yunanistan ülkesine sınırı kaçak yollarla geçmek üzere iken Edirne merkez Elçili köy yolu üzerinde yaya vaziyette intikal ederken sırt çantası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli işlemleri takip edilmektedir."

TUTUKLANDI

Edirne'de Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan Osman Yıldırım, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından SEGBİS ile Ankara'daki 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanıp, ifade verdikten sonra aynı mahkeme tarafından tutuklandı. Yıldırım, tutuklanmasının ardından yeni geniş güvenlik önlemleri altında Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

[new_related_template title="Son dakika... Danıştay saldırısında 12 yıl sonra karar" desc="Danıştay saldırısı davasında yargılanan ve saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezası verildi. Davanın diğer sanıkları Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu ise, 39 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-danistay-saldirisinda-flas-karar-2601450/">