KPSS sonuçları birçok kamu personeli adayı için büyük önem taşıyor. KPSS sonuçlarını kontrol etmek isteyen yüzbinlerce memur adayı büyük merakla KPSS sonuçlarını bekliyor. KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ÖSYM'nin işaret ettiği tarih olan 8 Kasım'da yani bugün açıklanacak. KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden yayınlanacak ancak saat konusunda net bir bilgi yok... Sonuçların açıklanmasından sonra tercih telaşı başlayacak. İşte ÖSYM sonuç sayfası...

KPSS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden yayınlanacak olan KPSS sonuçları, açıklandığı andan itibaren aşağıdaki link üzerinden kontrol edilebilir olacak.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

kpss sözcü ile ilgili görsel sonucu

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU HAKKINDA

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

SONUÇLARLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ DETAY

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

[old_news_related_template title="KPSS sorularının sızdırılması davasında 4 sanığa ceza!" desc="Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin davalarda 3 sanık, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık' suçlarından toplam 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/mahkeme-2_16_9_1541600852.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kpss-sorularinin-sizdirilmasi-davasinda-4-saniga-ceza-2725034/"]