İstanbul Ümraniye’de bulunan bir otelin girişinde, başka bir erkekle gördüğü ayrı yaşadığı eşini defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Hakan Kadakal’ın “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü. Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Kadakal cezaevinden getirilirken, tarafların avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya olayda hayatını kaybeden Duygu Kadakal’ın kardeşi ve sanık Hakan Kadakal’ın annesi de katıldı.

‘Sanık, bıçaklanan bayana dışarı çıkmaları için ısrar etti’


Olayın meydana geldiği otelin resepsiyonunda çalışan ve tanık olarak dinlenen Ali Aktürk, “Olay öncesi Emrah isimli şahıs yanında daha önceden görmediğim bıçaklanan bayan ile geldi. Emrah ile bayan lobiye çıkmak için asansöre yöneldikleri sırada daha önceden hiç görmediğim sanık peşlerinden geldi. Bayana ‘çocuklarımız var bir şey yapmayacağım, dışarı çıkalım’ dedi. Bayan dışarı çıkmak istemediğini söyledi. Sanık dışarı çıkma hususunda ısrar etti. Bayan kabul etmeyince ‘otelde yabancı bir erkekle ne işin var’ siye sordu. Bayanın sürekli ‘gelmeyeceğim’ dediğini duydum. Sanığın elini beline attığını gördüm. Olayın etkisi ile dışarı çıktım” ifadelerini kullandı.

Savcı, haksız tahrik indirimi istedi


Mütaalasını açıklayan savcı, sanığın “eşi kasten öldürme” suçunu haksız tahrik altında işlediğini gerekçe göstererek, sanığın 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.