İstiklal Madalyası sahibi CHP eski milletvekillerinden avukat Mehmet Hulusi Oral'ın oğlu, Denizli'den 5 dönem milletvekili seçilen, 1963 yılında kurulan 3'üncü İsmet İnönü hükümetinde ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hüdai Oral'ın ailesine ait, 1900'lü yıllarda yaptırılan tarihi konakta yangın çıktı.

KULLANILMAZ HALE GELDİ

Pamukkale ilçesi Gazi Bulvarı'ndaki 2 katlı boş ahşap konaktaki yangına, 16 itfaiye aracı ve 45 personel müdahale etti.

[caption id="attachment_2192219" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Yaklaşık 2 saatlik çalışmayla yangın söndürüldü. Yangında, tarihi konak kullanılmaz hale geldi. Hulisi Oral'ın torunu Teoman Oral, evin koruma altında olduğunu, sahip çıkılmadığı için yandığını söyledi.

ozkok2

TARİHİ KONAK TANSU ÖZKÖK'ÜN AİLESİNE AİT

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatılan binanın Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu Özkök'ün ailesine ait olduğu belirlendi. Yangın sonrası Instagram hesabından açıklama yapan Tansu Özkök şu ifadelere yer verdi:

"Denizli’de kalan son tarihi Konak’tı. Dedemin yanılmıyorsam 1930’larda büyük emekle yaptırdığı. Büyüdüğümüz, Hulisi dedem ve babaannemden Cumhuriyeti, Atatürk’ü dinlediğimiz, ülke sevgisini, çağdaş birey olmanın değerlerini öğrendiğimiz evimiz. Bir tarih, çocukluğum, anılarımız kül oldu. Canım çok yanıyor. Çok uğraştık, yarınlara kalsın diye. O korkunç binaların aradına sıkışıp kaldık. Direndik. Ama başaramadık. Bugün öğlene doğru çıkan yangınla bitti."

ozkok3

işte Özkök'ün sosyal paylaşım sitesinden yayımladığı o mesaj:

kok