Boston Üniversitesi'nden mezun olan Nazlı Sinem Erköseoğlu (24), 2010'da Paksoy Holding'in veliahtları Mahmut Emre ile kardeşi Can Paksoy’un oturduğu Beyoğlu Gümüşsuyu’ndaki 10 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda ölü bulundu. Paksoy kardeşler hakkında 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 2 kardeş, Sinem’in intihar ettiğini iddia ederken, ailesi kızlarının cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 yıl süren dava sonrası Paksoy kardeşlerin, kasten ya da dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verdiklerine ilişkin yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

YARGITAY BAŞSAVCILIĞI KARARA İTİRAZ ETTİ

Erköseoğlu ailesi, 'Usul ve yasaya aykırı olduğu' gerekçesiyle beraat kararını temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, kovuşturma evresinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na duruşmaların bildirilmediği, sanıkların evdeki sabit telefon ile olay gecesi kimlerle konuştuğuna ilişkin yeterli araştırmanın yapılmadığı, Sinem’in yüzüstü düşmesine rağmen başının arkasındaki şişliğin ve yaraların ne zaman oluştuğuna dair Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmadığı, ayrıca Sinem'in iç çamaşırlarında sanıkların DNA’sının bulunduğu iddia edilmesine rağmen bu elbiseyi giyen kişinin arkasındaki fermuarı tek başına kapatıp kapatamayacağının araştırılmadığı gerekçesiyle beraat kararının bozulmasını istedi.

YARGITAY, BERAAT KARARININ USUL YÖNÜNDEN BOZULMASINA KARAR VERDİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 23 Mayıs 2018'de Paksoy kardeşler hakkında verilen beraat kararının söz konusu gerekçelerle bozulmasına karar verdi. Dava, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başladı. Sanıklar Mahmut Emre ve Can Paksoy kardeşler duruşmada hazır bulundu. Sinem'in babası Ergun Erköseoğlu, annesi Ferah Kural ile dedesi Yusuf Ziya Kural da müşteki olarak duruşmada yer aldı.

PAKSOY KARDEŞLER: KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİK, BERAAT KARARINA UYULSUN...

Yargıtay'ın bozma kararının sorulması üzerine sanıklardan Can Paksoy; "Yargıtay bozmasından önce tüm deliller toplanmıştır. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmıştır. Suçsuzluğum ortaya çıkmıştır. Bozma kararı usulendir. Beraat kararı yerindedir. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. Kimseyi öldürmedim, öldürmeye de teşebbüs etmedim" dedi. Mahmut Emre Paksoy da; "Mahkemenin daha önceki beraat kararı doğrudur. Deliller toplanmıştır. Yargıtay kararı usülen eksikliğe dair bir karardır. Eksikliğin giderilip tekrar beraat kararı verilmesini talep ediyorum" ifadesinde bulundu.

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL OLDU: SANIKLAR CEZALANDIRILSIN

Aile Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise, Yargıtay'ın verdiği karar doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini dile getirerek, "Sanıkların cep telefonu içeriklerinin araştırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

ACILI ANNE: BENİM KIZIM NEDEN ÖLDÜ

Baba Ergun Erköseoğlu da, sanıkların anne ve babaları ile kendi cep telefon mesajlarının kayıtlarının dosyaya alınmasını talep etti. Anne Ferah Kural ise maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını istediğini dile getirerek, "Benim kızım neden öldü. Ben bunu öğrenmek istiyorum" diyerek, olay yerinde yeniden keşif yapılmasını talep etti.

MAHKEME DOSYAYI YENİDEN ELE ALDI

Ara kararını açıklayan mahkeme, Sinem'in ölümüne ilişkin yeniden kapsamlı bir araştırma yapılmasına karar verdi. Ara kararda, olayın olduğu yerin sabit telefon numarasının tespiti ile olay gecesine ilişkin kayıtların getirilmesi istendi. Ayrıca, Sinem'in kafasındaki yaranın darbe sonucu mu yoksa düşme sonrası mı olduğunun tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar veren mahkeme, Sinem'e ait elbiseyi de adli tıp kurumuna göndererek, bu elbiseyi giyen kişinin arkasındaki fermuarı tek başına kapatıp kapatamayacağının tespit edilmesi istendi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.