İstanbul Emniyeti'ni harakete geçiren olay, Pendik'te bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 13.30 sıralarında meydana geldi.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Uzman erbaş olan Umut D. ile Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde memur olarak çalışan Hümeyra K. bir süre önce nişanlandılar.

İddialara göre, Hümeyra K. farklı bir isimle sosyal medya hesabını açtığını tespit eden Umut D. kıskançlık krizine girdi. Umut D. saat 13.30 sıralarında birliğinden kaçtığını söyleyerek nişanlısı Hümeyra K.'nın çalıştığı okula geldi.

Uzman Çavuş Umut D. ve rehin aldığı nişanlısı Uzman erbaş Umut D. ve rehin aldığı nişanlısı


Aralarında yaşanan tartışmanın ardından Umut D. nişanlısı Hümeyra K.'yı boğazını sıktıktan sonra bıçakla tehdit ederek rehin aldı.

Genç kadının Umut D. tarafından tuvalete kilitlendiği öne sürülürken, ihbar üzerine emniyet ve sağlık ekipleri okula gitti.

Sürdürülen müzakere sonucu Umut D. ikna edilerek teslim oldu. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

 

TSK’dan Pendik’teki rehine krizi ile ilgili açıklama


TSK’dan yapılan açıklamada "İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.