Cumartesi Anneleri'nin geçtiğimiz hafta yapılması planlanan 700. eylemi yasaklanmış eyleme katılanlara biber gazı ve plastik mermilerle müdahale edilmişti. Müdahale sonrası eyleme katılan çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Yaşanan olayların ardından bir açıklama yapan AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik Cumartesi Anneleri eylemine bundan sonra izin verilmeyeceğini söylemişti.

Cumartesi Anneleri, bundan sonra da Galatasaray Meydanı'nda kayıp yakınları için eylem yapacaklarını açıklamış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etmişti.

Polis, Galatasaray meydanına çıkan yolları kapattı. Foto DHA Polis, Galatasaray meydanına çıkan yolları kapattı. Foto DHA


Beyoğlu'nda Cumartesi Annelerinin bugün yapması beklenen 701. eylemi nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray Lisesi ve çevresi polis bariyerleriyle kapatıldı. Çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisi hazır bekliyor.

Foto DHA İstiklal Caddesin'de TOMA'lar hazır bekletiliyor. Foto: DHA


Bu hafta yeniden buluşmak isteyen Cumartesi Anneleri ve Cumartesi İnsanları, Beyoğlu'ndaki İnsan Hakları Derneği'nin binasında buluştu...

ihd Foto: Şark Postası / Twitter


Cumartesi Anneleri, Galatasaray'a doğru yürümeye başladı.
basliksiz-4Polisin Galatasaray Meydanı'na geçmesine izin vermediği Cumartesi Anneleri, Büyükparmakkapı Sokak'ta oturma eylemine başladı. Polis, burada açıklama yapan Cumartesi Anneleri'ne, dağılmadıkları takdirde müdahale edeceğini söyledi.

oturmaeylemi
Açıklamasını bitiren Cumartesi Anneleri ve aktivistler, İHD binasına geri dönüyor.