Kaza, saat 01:30 sıralarında, ilçeye bağlı Çatak Köprüsü mevkisinde meydana geldi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 3 polis memuru, 61 DL 809 plakalı ekip otosuyla, Gümüşhane yönünden gelen ve uyuşturucu taşındığı ihbarı yapılan aracı takibe aldı. Takip sırasında sürücüsünün kontrolünden çıkan polis otosu, Değirmen Deresi'ne uçtu. Kazada polis memurları Yunus Çavdar şehit olurken, İzzet Kazaz hafif yaralandı, Mehmet Ayan ise suda akıntıya kapılarak, kayboldu. İhbarla olay yerine gelen AFAD ekipleri ve çevredekilerin yardımıyla şehit polis Çavdar’ın cenazesi, araçtan çıkarıldı. Yola çıkmayı başaran yaralı polis Kazaz ise ambulansla götürüldüğü Maçka Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Şehit polis memuru Yunus Çavdar’ın cenazesi, aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Foto: DHA

200 KİŞİLİK EKİP, ARAMA BAŞLATTI

Kazada, suda akıntıya kapılarak, kaybolan polis memuru Mehmet Ayan’ın bulunması için sabah saatlerinde, bölgede arama çalışması başlatıldı. AFAD, UMKE, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin karadan sürdürdüğü arama çalışmalarına, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopterle havadan destek verildi. Sahil Güvenlik ve polis dalgıç ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarına Maçkalılar da kıyıdan eşlik etti. 200 kişilik arama ekibi, kazanın meydana geldiği Çatak Köprüsü'nden başlayarak, denize kadar olan 25 kilometrelik alanı tarayacak.

Foto: DHA

Trabzon AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, arama çalışmasına ilişkin “Sonuç almayı ümit ediyoruz. Bulana kadar arama çalışmalarımız sürecek” dedi.

Foto: İHA





 

‘DOĞDUĞUM TOPRAKLARA HİZMET ETMEK İSTİYORUM’

Öte yandan kazada şehit olan polis memuru Yunus Çavdar’ın, 6 yıl Siirt’te görev yaptığı, başarılı çalışmaları dolayısıyla ‘Üstün Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildiği öğrenildi. Düzenlenen törenle ödülünü alan Çavdar'ın, "Doğduğum topraklara da hizmet etmek istiyorum" diyerek, tayinini memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine aldırdığı belirtildi.

Şehit polis Çavdar’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Yunus Çavdar  için Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile şehit polis memurunun annesi Meryem ile eşi Tuğba Çavdar ve vatandaşlar katıldı. Cenazenin alana getirilişi sırasında şehit polisin yakınları zor anlar yaşadı. Acılı anne Meryem Çavdar oğlunun fotoğrafını öptü, elindeki oğluna ait hırkayı koklayarak “Ben senin için ölürüm derdin ama sen benden önce öldün” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Eşi Tuğba Çavdar da uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende, şehit polis memuru Yunus Çavdar’ın özgeçmişi ile Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Törenin ardından şehit polisin cenazesi meslektaşlarının omzunda tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehit polisin eşi Tuğba Çavdar tabuta sarıldı. Acılı eşi yakınları teselli etmeye çalıştı.

İki yaşında Ela ve Egemen adında ikiz çocuk babası olan şehit polis memuru Yunus Çavdar, Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesi Merkez Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Yeniköy Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. 10 yıllık polis memuru olan Çavdar, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştu.

Foto: DHA

Foto: DHA

[caption id="attachment_2303863" align="alignnone" width="600"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

DHA