Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT'nin bünyesine 5 bin memur alımı yapacağı ve alımların önümüzdeki ay içerisinde olacağı belirtildi.

 

Bakan Ahmet Arslan, Türkiye'nin her ilçesinde, beldesinde PTT şubelerinin olduğuna dikkat çekerek, “Acentelerimiz ile birlikte ülke çapında 4 bin 870 PTT iş yerimiz var. 2 bin 735 PTT matik mevcut. 42 bin çalışma arkadaşlarımız ile birlikte posta, lojistik hizmet veriyoruz ve dünyanın yeni trendi e – ticarette hizmet veriyoruz. Bankacılık alanında hizmetlerimiz var. Bu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına kesintisiz götürüyoruz. Banka olmayan yaklaşık bin 800 noktada bankacılık hizmetini PTT aracılığıyla yapıyoruz. Vatandaşımızın gerek kamu gerekse özel sektörle olan işlemlerini online olarak gerçekleştiren bir PTT haline geldik. Bu da bizim memnuniyetimizdir. Önümüzdeki ay 5 bin kişinin daha PTT ailesine katılması, ülkemize hizmet etmesi adına istihdam sürecini başlatacağız. 5 bin aileye daha aş, iş, ekmek demek olacak. İşte PTT bunu yaparken büyümeye devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan başvuru koşulları ve net tarihe ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Bakan Arslan, alımların önümüzdeki ay başlacağını belirtmişti.