PTT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? PTT başvuru ücreti ne kadar? Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle süre 23 Mayıs saat 23.59'a kadar uzatıldı. PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı "2018/1 personel alımına ilişkin başvurular 14-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınmıştır. Ancak sınav ücretini yatırdığı halde sistem yoğunluğu nedeniyle başvuru yapamayan adayların olduğu tespit edilmiş olup mağduriyetlerin giderilebilmesi amacıyla 21.05.2018 tarihine kadar sınava girme şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara 23.05.2018 günü saat 23.59’a kadar başvuru hakkı tanınmıştır."

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

PTT PERSONEL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylardan, sınav ücreti olarak 60 TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, PTT'nin 1840 no'lu posta çeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır.

Sınav başvuruları, 14/05/2018 – 23/05/2018 tarihleri arasında, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak olan yazılı sınavlardan yalnızca birine başvuracaktır. Ayrıca, PTT Uzman Yardımcısı pozisyonu hariç diğer pozisyonlar için Mernis adresinin bulunduğu İl'e göre tercih yapacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

17 MERKEZDE PTT SINAVI GERÇEKLEŞECEK

Yazılı sınavın Gazi Üniversitesince İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 merkezde yapılacağını ifade eden Arslan, gişe görevlisi, postacı, uzman yardımcısı, mimar, tekniker, avukat ve mühendis alımı için gerçekleştirilecek sınavda başarı sağlayanların idari hizmet sözleşmeli olarak en kısa sürede PTT ailesine katılacağını kaydetti.