PTT sınav sorgulaması için bekleyen binlerce için müjdeli haber geldi. PTT sınav sonuçları haberimizin içerisinde yer alıyor. İşte PTT bünyesine alınacak bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için gerçekleştirilen PTT sınav sonuçları...

PTT SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

PTT kesin sınav sonuçlarının, kurumun programında herhangi bir aksilik olmaması halinde gün içerisinde açıklanması bekleniyor. PTT sınav sonuçlarının aşağıdaki link üzerinden yayınlanması bekleniyor.

PTT SINAV SONUÇLARI SORGULAMA LİNKİ



KESİN SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ ADIMLAR...

Kurum kesin sonuçları açıkladıktan sonra Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve iki katı yedek aday, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday, olarak belirleyeceğini açıkladı.

EK İNCELEME YAPILACAK

Yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil ve yedek olarak yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylara Psikometrik İnceleme yaptırılacaktır. Psikometrik İnceleme sonucuna göre atamaya hak kazanan adaylar istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.