Onbir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Sahur ve iftar sofralarını hazırlamak isteyenler sahur ve iftar vakti ne zaman öğrenmek istiyor. Bu mübarek ayda ailesine ve sevdiklerine en güzel sofraları kurmak isteyenler imsakiyeyi araştırıyor. Edirne, Kırklareli, Düzce 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurunu yapacak. İşte Edirne, Kırklareli, Düzce illerinin sahur ve iftar vakitleri...

EDİRNE-KIRKLARELİ-DÜZCE SAHUR VE İFTAR SAAT KAÇTA?







2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nın ilk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.

[old_news_related_template title=" Sahurda acıkmamak için hangi yiyeceklerden uzak durulmalı?" desc="Yarın milyonlarca Müslüman oruç tutmaya başlayacak. Bu mübarek ay iftar ve sahur sofralarıyla zenginleşecek. Oruç tutacaklar için en önemli şey; oruçlu oldukları saatler boyunca sağlıklı ve zinde kalabilmelerine yardımcı olacak besinleri tüketmek. Bu yüzden de sahurda; oruçlu olduğunuz zamanlarda sizi acıktıracak besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Bu besinler neler mi? Haberimizde... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/sahurda-yemek-sozcu.com__16_9_1526362360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/sahurda-yenmemesi-gereken-besinler-nelerdir-sahurda-acikmamak-icin-hangi-yiyeceklerden-uzak-durulmali-oub2-2407603/"]

FİTRE NE KADAR?

Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

2017 yılında 300 gram pide 2 liraya satılmıştı. Bu sene İstanbul ve Ankara’da 275 gram pide 2 liradan satılacak. İzmir’de ise 350 gram pide 2,5 liradan satılacak.