İslam alemi ramazan ayını idrak ediyor. Hafta ortasında başlayan ramazan ayının ilk cuması bugün yaşanıyor, ramazan ayının ilk cumasında ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar camileri doldurdu. Birçok şehirde camiler dolunca cemaat cami bahçelerine kadar taştı.

Edirne Selimiye Camii Edirne Selimiye Camii


Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde on bir ayın sultanı ramazan ayının ilk cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Meclis Camii Meclis Camii


Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Meclis Camii çevresi ve camiiye giden yolun heriki tarafında çevre düzenlemesi yapılarak Camii ibadete Cuma namazıyla birlikte başlamış oldu.Cuma namazı çıkışı camii önünde Milletvekilleri danışmanları hatıra fotoğrafı çektirdi.

eyup-sultan-cuma-namazi Eyüp Sultan Camisi


Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, Eyüp Sultan Camisi'ne de akın etti. Cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar namazını avluda kıldı.

Kuzeykent Ulu Cami Kuzeykent Ulu Cami


İslam Aleminin kutsal ayı olarak bilinen ramazanın ilk cumasında Kastamonu'daki camiler, doldu taştı. Cuma namazını kılmak için çok sayıda vatandaş Kuzeykent Ulu Cami'ye akın etti.

Düzce Düzce


Ramazan ayının ilk Cuma Namazı’nda Düzce’deki camiler tıklım tıklım doldu. Camiye sığmayan vatandaşlar, bahçede namaz kıldı.

tokat-cami Tokat Meydan Camisi


Tokat'ta Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar ilk Cuma namazını kılmak için tarihi Meydan Camisine akın etti.

malatya-cami Malatya Hacı Yusuf Taş Camisi


Malatya'da vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazını kılmak için camilere akın etti. Cuma namazı için kent merkezindeki tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaş, camide yer bulamayınca namazlarını avluda ve cami çevresinde kıldı.

Tekirdağ Orta Camii Tekirdağ Orta Camii


Tekirdağ'da vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazını kılmak için camilere akın etti. Cuma namazı için kent merkezindeki tarihi Orta Cami'ne gelen çok sayıda vatandaş, camide yer bulamayınca namazlarını avluda ve cami çevresinde kıldı.