24 Haziran milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için dün istifa eden Hüseyin Sağ, “Ormanlardan kıyılara, nehirlerden meralara kadar ülkemizin dört bir yanı rant tehdidi altında. İstanbul’da imar usulsüzlüklerine karşı 14 yıldır yürüttüğüm mücadeleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında sürdürmek istiyorum” dedi.

SÖZCÜ’ye konuşan Sağ, 2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yaptığını belirterek, “Bu sürede, tescilli kültür varlıklarındaki yasa dışı yapılaşmadan Boğaz’daki betonlaşmaya, plan değişiklikleriyle yükselen gökdelenlerden, imara açılan yeşil alanlara kadar tarihi kentteki rant operasyonlarını gündeme getirdik. Mücadelemizin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu kentte ihanet ettik, bende bundan sorumluyum’ demek zorunda kaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kamuoyuna duyurduğumuz usülsüzlükleri görüp ‘En büyük yolsuzluklar imardan geliyor’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ailesi ve kendisiyle ilgili medyada geniş yer bulan yolsuzluk haberlerimizin ardından sessiz sedasız görevden ayrılmak zorunda kaldı” diye konuştu.

ZARRAB’I YARGILATIYOR

İstanbul’daki 50 yakın imar yolsuzluğu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve 35 dava açtığını ifade eden Hüseyin Sağ, “Reza Zarrab’ın Kanlıca’daki yalıları ve Kandilli'de bulunan köşkünde yapılan yasa dışı yapılaşmayı SÖZCÜ’nün ortaya çıkarmasının ardından hukuk mücadalesi başlattık. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda yargılanmaktan kurtulan Zarrab bugün  suç duyurusunda bulunduğumuz için Türkiye’de iki ayrı davada yargılanıyor” diye konuştu.

Hem Büyükşehir Belediye Meclisi’nin hem de plan yapma ve ruhsat verme yetkisi bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’u bir beton cehennemine çevirdiğini hatırlatan Hüseyin Sağ, “2004 yılından bu yana İmar Komisyonu’nun önüne 20 bin dosya geldi. Ayrıcalıklı plan değişiklikleriyle yandaş işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasetçi yakınlarına büyük rant yaratıldı. Bunları kamuoyuna duyurduk, yasa dışı olanlarını mahkemeye taşıdık. Ama İstanbul artık İstanbul’dan yönetilmiyor. 2013 yılından bu yana bakanlık İstanbul’da TOKİ, Emlak Konut GYO ve bazı müteahhitler için kentin anayasası olan planları delik deşik eden değişikler yapıyor. Bununla İBB Meclisi’nden mücadele etmek artık imkansız hale geldi” dedi.

Türkiye'nin kıyılarının otel görünümlü lüks rezidans siteleriyle betonlaştığını, sahillerin rant projeleriyle halka kapatıldığını söyleyen Hüseyin Sağ, "HES, madencilik faaliyetleri, sanayi atıkları, orman talanı ve çılgın projelerle ülkemizde bir çevre katliamı yaşanıyor. Ne yazık ki buna karşı sivil toplumun yürüttüğü mücadele siyaset arenasından yeterli desteği görmüyor. Ben doğa tahribatına karşı yükselen bu çığlığın daha fazla duyulması için elimden geleni yapmaya hazırım. Halkımızın temsilcisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev alıp ülkemizdeki yağma ve rant operasyonlarına karşı mücadele etmek istiyorum" dedi.

Son 14 yılda gündeme getirdiği yolsuzluklar nedeniyle zaman zaman ölüm tehditleri alan Hüseyin Sağ, 2015 yılında Kadıköy’de saldırıya uğramıştı.

[old_news_related_template title="Boğaz'da Reza'nın önüne yatan kim?" desc="AKP’li bakanın “Senin önüne yatarım” diyerek koruduğu Reza’nın Kandilli’deki tarihi köşküne de kaçak bir kat yaptırdığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2015/06/22/rezabogaz670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/bogazda-rezanin-onune-yatan-kim-865280/"]

 

[old_news_related_template title="368 milyonluk çarçur parkı" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi, önce imar planını değiştirip ardından 368 milyon liraya satın aldığı Fatih’teki arsayı parka çevirme kararı aldı. Arsanın altına otopark, üstüne de cami inşa edilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-1-35_16_9_1523313604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/emlak/368-milyonluk-carcur-parki-2340741/"]