Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı yeniden atadı. Geçtiğimiz dönemde rektör seçilen Ahmet Çamsarı, Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi'ne imza atan tüm akademisyenlerin sözleşmesini feshetmesi ve imzacı akademisyenlere "Şehitlerin vebali sizin üzerinizde' demesiyle de gündeme gelmişti.

Rektörün talebi üniversitenin resmi internet sayfasında yayınlandı Rektörün talebi üniversitenin resmi internet sayfasında yayınlandı


Mersin Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulmasına ve Çiftlikköy Yerleşkesi'ne cami yaptırılmasına öncülük eden Prof. Dr. Çamsarı, yeniden atanmasının ardından da cami yaptırma derneğine yardım çağrısında bulundu.

Mersin Üniversitesi'nin resmi web sitesinde yayınlanan duyuruda, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya yeniden Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tevdi edilmiş bulunmaktadır. Tebrik için rektörlüğümüze çiçek gönderilmemesi, Mersin Üniversitesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği'ne bağış yapılması önemle rica olunur" denildi. Duyuruda ayrıca, cami yaptırma derneğinin hesap numaraları da verildi.